Les Noves Generacions del Partit Popular (NNGG) visiten la prefectura de la policia espanyola a Via Laietana per "donar el suport" a la policia espanyola.

Amb el líder de les NNGG, Ignacio Rigau, al capdavant, les joventuts populars s'han plantat a la comissaria de la policia espanyola i asseguren que els fets ocorreguts ahir "d'una minoria que ni tan sols representa els joves catalans" són uns incidents lamentables.

"Van venir a intentar assaltar unes persones que ens defensen a tots", assegura el líder de les joventuts. Tot seguit proclama que "la majoria de Catalunya està amb ells (els policies)".

"No tolerarem que cap grup radical ens prengui la veu, segresti el debat públic i molt menys que converteixi Catalunya en un lloc irrespirable", diuen les joventuts del PP.

Els policies espanyols, entre la rebequeria i la por

La Unió Federal de la Policia espanyola (UFP) denuncien la "passivitat" del govern espanyol davant dels incidents a la prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana: "Les institucions de l'Estat estan en perill a Catalunya".

La UFP en un comunicat han carregat contra l'executiu de Pedro Sánchez i amb més contundència cap al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a qui acusen de consentir els atacs a la comissaria i voler vendre-ho com un fet aïllat: "Marlaska ha mantingut una actitud políticament covarda".

"Cal la reacció contundent del govern espanyol", apunten els policies espanyols. La unió de policies es pregunten irònicament: "Que serà el següent, que deixem sense resistir que prenguin la prefectura?". En el comunicat fan una rebequeria i es lamenten que no els deixen actuar: "Vam haver de suportar estoicament els atacs sense rebre l'ordre de respondre".

"Aquest no és un atac a la Policia, és un atac a la democràcia..., i el Govern i el seu ministre de l'Interior són els màxims responsables d'aquesta situació. A ells els exigirem responsabilitats, perquè està en joc la democràcia i l'Estat de Dret a Catalunya i, per tant, a Espanya", adverteixen.

Tensió a Via Laietana

Davant de la prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana els manifestants dels CDR es van enfrontar a la policia que custodiava la comissaria.

Centenars de persones van cridar "fora les forces d'ocupació" i van llençar papers de vàter als policies que vigilaven. Arran d'això, i de mica en mica, l'escalada va anar a l'alça i la Brigada Mòbil dels Mossos van empaitar els manifestants creant corredisses i enfrontaments pels carrers de Ciutat Vella.

Imatge principal del vídeo de les joventuts del Partit Popular.