El Partit Popular desisteix i acceptarà que el nom oficial de la capital balear sigui Palma i no Palma de Mallorca. Així ho ha anunciat avui el diputat popular Álvaro Gijón, després que els populars no hagin aconseguit prou suports per mantenir el topònim.

Aquest és un canvi de posició respecte a la polèmica sobre el nom oficial de la ciutat, després que la legislatura passada els populars promoguessin que la capital recuperés l'afegitó de Mallorca al·legant que així s'identifica millor. Justament aquest dimarts el Parlament Balear votarà per treure la referència a l'illa a través del canvi de la Llei de Capitalitat.

Això sí, els populars no es rendeixen del tot, i ja han anunciat que si recuperen la majoria de la Cambra, tornaran a demanar que es modifiqui la llei per contemplar l'ús de Palma de Mallorca pel que fa a la promoció turística i a les comunicacions amb l'Administració espanyola.

Segons els populars, "no té sentit renunciar a un nom tan potent com és Mallorca" perquè en millora la identificació, i han demanat aplicar "el sentit comú". El diputat Gijón ha lamentat en aquest sentit que "no volen posar-li Palma de Mallorca perquè els sembla molt centrista, molt de dretes i molt del PP".