L'eurodiputat del PP Santiago Fisas creu que el pacte PSOE-C's és "un brindis al sol" i adverteix que demanar l'abstenció del PP en el debat d'investidura "és una mica massa". El popular també ha assegurat que Europa veu amb mals ulls un govern que passi per l'entesa entre PSOE, Podemos i els independentistes.

Fisas també pronostica que hi haurà eleccions i que no beneficiaran els socialistes: "No sé si els socialistes són massa intel·ligents. Si hi ha eleccions, hem de preveure una possible aliança entre Podemos i IU que podria superar el PSOE", ha dit en un esmorzar informatiu a la seu del Parlament Europeu a Barcelona.

Conxorxa ANC-Romeva

Fisas ha denunciat una suposada conxorxa entre la conselleria d’Exteriors i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Segons l’europarlamentari, el Diplocat publicita actes per promoure la independència que 'teòricament' organitza l’ANC però que, segons el popular, els organitza la conselleria de Raül Romeva.

En aquest sentit, Fisas s’ha oposat frontalment a les "maniobres" del conseller d’Exteriors, Raül Romeva, per intentar guanyar espais de representació a instàncies europees. “És il·legal que Catalunya tingui un alt representant amb rang de ministre”, ha dit. “Les úniques relacions que es poden donar en aquests fòrums és d’Estat a Estat”. A més, ha afegit que, fins que no hi hagi un canvi en l’actitud de la Generalitat, no tornarà a l’oficina que el Govern té a Brussel·les.

Corrupció-PP-Barberà

Preguntat sobre els múltiples casos de corrupció que esquitxen el Partit Popular, Santiago Fisas ha reconegut que “és el que més mal ha fet al PP”, però ha expressat la seva confiança en la Justícia. Respecte el cas de Rita Barberà, Fisas s’ha emparat en el principi de la presumpció d’innocència i ha confiat en la bona feina dels jutges.

D’altra banda, també ha sortit al pas de la seva hipotètica vinculació amb una empresa del cas Púnica. El seu nom apareix en un informe policial vinculat a aquest cas. Fisas assegura que està molt tranquil i que sempre ha actuat correctament. “Hi ha mitjans de comunicació catalans que han publicat mentides i els he fet un requeriment perquè rectifiquin. Si no ho fan, emprendré accions jurídiques”, ha advertit.