El Partir Popular busca repensar-se a la desesperada a Catalunya. La branca autonòmica del partit ha decidit fer net i ha pres mesures dràstiques després del fracàs a les eleccions del 14-F, on només van aconseguir tres diputats, un menys que el 2018. Amb aquest objectiu entre cella i cella ha anunciat avui que relleva els quatre presidents provincials que té a Catalunya amb la mirada posada a les eleccions municipals de 2023.

D'aquesta manera, el Comitè Executiu del PP ha aprovat la proposta d'Alejandro Fernández, que malgrat els mals resultats a les urnes segueix portant el timó de la formació a Catalunya. Fernández ha aconseguit renovar la cúpula del partit amb la voluntat d'"accentuar el treball territorial per recuperar la representació municipal" als pròxims comicis locals.

Canvi de cromos

El fins ara president del PPC a Barcelona, Óscar Ramírez, serà substituït per l'exalcalde de Castelldefels, Manu Reyes, que va ostentar el càrrec entre 2011 i 2015. Ramírez, però, passarà a portar la Vicesecretaria de Política Municipal a Catalunya i seguirà com a regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa a Girona, Maria Àngels Olmedo ha estat substituida per Jaume Veray, que segons explica el partit en un comunicat, ha ocupat diferents càrrecs a la direcció del partit a Girona. Olmedo, com el fins ara president provincial a Tarragona, Francesc Caballero, ha estat designada vocal de lliure designació autonòmica. Cabellera, per la seva banda ha estat substituït per Francisco Ricomà, que ha estat diputat al Congrés i primer tinent d'alcalde a Tarragona.

Pel que fa a Lleida, Marisa Xandri serà substituïda per Xavier Palau, actual portaveu a la paeria. Segons expliquen la nota de premsa, Xandri el febrer passat va comunicar a la direcció del partit la seva intenció de deixar la presidència provincial per centrar-se en les seves tasques com a regidora de la Paeria i com a vicesecretària de Política Social del Partit Popular a Catalunya.

 

 

Imatge principal, Alejandro Fernánez líder del PP a Catalunya / EFE