El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Miguel Tellado, ha negat aquest dilluns que la seva formació hagi tingut mai contactes amb Junts per Catalunya, després que el líder del seu partit, Alberto Núñez Feijóo obrís la porta a indultar Carles Puigdemont davant d’un seguit de condicions. “No hi ha contactes ni n’hi ha hagut mai”, ha assegurat, a més de disparar llavors contra qui més aprofita en les darreres hores el ‘regal’ ofert per Feijóo: Vox i PSOE. Ha criticat el partit d’extrema dreta per haver-se “sumat” a la “campanya d’intoxicació” del PSOE i dels mitjans de comunicació que aquest cap de setmana es van fer ressò de la confessió de Feijóo en una conversa informal amb periodistes. “Són unes expressions tretes de context”, ha assenyalat Tellado.

Les expressions en qüestió indicaven que Feijóo hagués estat obert a negociar un indult per a Carles Puigdemont a canvi que Junts votés a favor de la seva investidura com a president del govern espanyol. El líder popular, a més, va intentar desmentir les informacions l’endemà, però encara va embolicar més la troca perquè va assenyalar que a hores d’ara “no es compleixen les condicions” per indultar el president a l’exili. També va assenyalar que va descartar l’exigència de Junts d’una llei d’amnistia al cap de 24 hores, cosa que implica que el PP va valorar aquesta possibilitat. Feijóo també admetia en aquella conversa veure difícil que el delicte de terrorisme contra Puigdemont acabi prosperant. 

Aquest dilluns, Tellado ha assenyalat en una entrevista a Informa Radio que l’amnistia als líders independentistes és “il·legal, injusta i inconstitucional”. Així, ha reiterat que, tot i les informacions publicades aquests darrers dies, la postura del PP davant l’independentisme català és la mateixa que sempre, “més enllà de la campanya d’intoxicació del PSOE a la que lamentablement també s’hi ha sumat Vox, d’una forma molt equivocada".

També aquest dilluns, s’ha mostrat “estupefacta” per la confessió de Feijóo la portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, que l’ha titllat de “greu”. La també ministra d’Educació ha assegurat que el líder del PP té “por” que Junts per Catalunya “expliqui la veritat” de les converses que haurien tingut els populars amb Carles Puigdemont quan el líder dels populars era candidat a la investidura com a president del govern espanyol. Així, des del govern espanyol demanen que Feijóo expliqui “què va parlar amb Junts” aquest passat estiu.

Tot això surt d'una carta de Puigdemontpublicada a ElNacional.cat “dient que tot se sabrà”, ha recordat aquest dilluns la portaveu del govern presidit per Pedro Sánchez. De fet, ha criticat que, després d’actes dels populars embolicant Junts per Catalunya amb el delicte de terrorisme, i també que el PP arrossegués el Parlament Europeu a demanar la investigació de la ‘trama russa’ del PP, ara Feijóo “també digui que la causa a l’independentisme no és terrorisme”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!