El Partit Popular dona per "rectificades" les paraules de la ministra de Justícia alemanya Katarina Barley sobre que era "correcta" la decisió del Tribunal de Schleswig-Holstein de deixar lliure Carles Puigdemont, descartat el delicte de rebel·lió i sota fiança de 75.000 euros. Ho ha dit el coordinador general Fernando Martínez-Maíllo aquest dilluns a Génova, en la roda de premsa posterior a un cap de setmana de convenció nacional a Sevilla, marcat pel malestar amb les autoritats del país germànic, tant al govern espanyol com al propi PP. 

"Agraïm la rectificació i matisació de la ministra alemanya", ha dit Maíllo. Aquest ha considerat que s'havia imposat l'opinió de la "senyora Merkel" sobre que hi havia "separació de poders i cada poder pren les seves pròpies decisions, també el poder judicial", ha indicat.

Això passa perquè aquest dilluns, el portaveu del Ministeri de Justícia, Piotr Malachowski, ha sortit al pas de la polèmica i ha assegurat que "no hi va haver cap entrevista ni cap declaració autoritzada de la ministra", sinó que hauria estat un malentès. A més, preguntat sobre si la ministra havia fet efectivament aquestes declaracions o si havien estat formulades off the record, Malachowski no ha volgut contestar i ha destacat que Barley no efectuaria comentaris sobre un cas judicial en curs.