L'escalada verbal del PP contra els Mossos ha assolit un altre nivell aquest matí, aquesta vegada en relació amb la medalla d'Honor que rebrà la policia catalana pel seu paper en els atemptats del 17-A. El diputat popular al Parlament Eloy Suárez ha deixat anar a Twitter: "Carles Puigdemont lliurarà la medalla d'Honor als Mossos en la Diada. És per no fer res per impedir 16 morts i 100 ferits?". Suárez ha relacionat les últimes informacions d'El Periódico de Catalunya, difoses per mitjans espanyols i negades pel Govern, amb la distinció.

El PP ha protagonitzat múltiples comentaris desagradables cap a la policia catalana després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, especialment en aquestes últimes hores després de les informacions publicades per El Periódico i que han subscrit altres mitjans de comunicació de Madrid. Sense anar més lluny, ahir un altre diputat del PP català Sergio Santamaría va dir que els atemptats perpetrats a Catalunya el passat 17 d'agost no es van prevenir perquè Catalunya està "en el separatisme".

Les crítiques de l'unionisme als Mossos no es queden només al PP, també avui s'han vist en un acte de Societat Civil Catalana, en el qual s'ha denunciat una presumpta "apropiació" dels Mossos per part dels partits polítics independentistes després dels atemptats. S'ha arribat a dir que se'ls ha convertit en una espècie "d'estructura d'Estat".