Alberto Núñez Feijóo pot dormir tranquil durant els pròxims dies. Ha superat un gran examen: que el seu deixeble polític, Alfonso Rueda, no perdés la majoria absoluta que ell mateix havia aconseguit quatre anys enrere a Galícia. I això ha implicat que el PP de Madrid hagi de tornar a esperar, novament, el seu torn per desnonar-lo del despatx de la setena planta de Génova 13. L’aznarisme tenia les armes preparades: Isabel Díaz Ayuso havia programat per a aquest dilluns a primera hora la celebració d’un esmorzar informatiu a la capital espanyola, per tal de ser la primera a reaccionar a una eventual derrota del PP gallec i una crisi en el lideratge de Feijóo. En comptes de mossegar el coll del líder dels populars, ha hagut de tancar files amb ell i agrair-li haver contribuït a la “salvació d’Espanya de la destrucció nacional”. El PP de Madrid fa pinya, de moment, amb Feijóo.

Han fet acte de presència en aquest esmorzar informatiu l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida; l’exministra i exsecretària general del PP durant l’era Rajoy, María Dolores de Cospedal, i l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre. Ha estat aquesta última qui, en arribar a l’Hotel Ritz de Madrid, ha assegurat que el més important de la nit electoral d’aquest diumenge va ser la derrota del “socialcomunisme”, perquè “han tret només nou escons; 9 del PSOE i zero de la ‘Yoli’”. “El socialcomunisme empobreix, i això em posa molt contenta”, ha assegurat.

Preguntada pels nervis que hi havia aquest diumenge a la seu de Génova, Aguirre ha assegurat que no la van sorprendre, i ha recordat que a les anteriors eleccions, les del 23-J, les enquestes apuntaven una victòria incontestable del PP, que podria governar amb Vox o amb majoria absoluta, però que finalment Pedro Sánchez es va mantenir a la Moncloa. “Feijóo ho ha fet molt bé”, ha reiterat, a més de felicitar-lo perquè “ha tingut una participació protagonista en campanya”.

 

S’ha pronunciat d’igual manera l’alcalde de Madrid. Almeida ha donat “l’enhorabona” a Feijóo perquè “estava en el punt de mira” en aquestes eleccions, després que “la Moncloa dissenyés una campanya amb la qual un fracàs a Galícia era un fracàs de Fejóo”. Així, ha recordat que des que Feijóo lidera el PP, els populars han guanyat totes les eleccions a les quals s’han presentat: majories absolutes a Andalusia i Galícia, els populars arrasant a les autonòmiques i municipals del 28-M, i la victòria incontestable —però insuficient— del PP a les generals del 23-J.

Ayuso tanca files amb Feijóo i li agraeix haver “salvat Espanya de la destrucció nacional”

I la cirereta del pastís ha arribat quan ha comparegut, durant l’esmorzar informatiu, Isabel Díaz Ayuso, que haurà d’esperar una mica més per prendre el tron del PP a Feijóo. Durant el seu discurs ha agraït al líder del partit, així com als gallecs, “haver salvat Espanya de la destrucció nacional. “Feijóo, 40; Sánchez, 9”, ha afirmat en referència a la majoria absoluta obtinguda pel PP al parlament gallec. Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, el fracàs dels socialistes en aquests comicis implica la “desaparició” del PSOE a l’estat espanyol. “Un polític normal dimitiria aquest mateix matí”, ha assegurat la lideressa madrilenya, que ha afirmat que l’únic suport que té Sánchez prové de “separatistes, comunistes i partits terroristes”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!