Els gallecs, aquest diumenge, van “salvar Espanya de la destrucció nacional”. Així ho veu Isabel Díaz Ayuso, que aquest dilluns ha tancat files amb Alberto Núñez Feijóo per haver aconseguit que Pedro Sánchez patís una patacada històrica a les eleccions de Galícia. “Feijóo, 40; Sánchez, 9”, ha afirmat en referència a la majoria absoluta obtinguda pel PP al parlament gallec. Segons la presidenta de la Comunitat de Madrid, el fracàs dels socialistes en aquests comicis implica la “desaparició” del PSOE a l’estat espanyol. “Un polític normal dimitiria aquest mateix matí”, ha assegurat la lideressa madrilenya, que ha afirmat que l’únic suport que té Sánchez prové de “separatistes, comunistes i partits terroristes”.

El PSOE és un partit que ha perdut el rumb, perquè fa molt de temps que ha perdut els valors, ha volgut tornar a abraçar-se al separatisme i el nacionalisme que ha comès els delictes més greus”, ha afegit Ayuso. La presidenta de la Comunitat de Madrid va programar-se per a aquest dilluns a primera hora un esmorzar informatiu per ser la primera a reaccionar a una crisi de lideratge de Feijóo al capdavant del PP si el partit patia una patacada electoral a Galícia. No va ser així, però. Els gallecs van decidir mantenir viu el lideratge de l’actual cap de files populars a través d’una majoria absoluta d’Alfonso Rueda al parlament autonòmic. Feijóo conservarà el despatx de la setena planta de Génova 13.

També ha participat en aquest esmorzar informatiu l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre, que ha aplaudit també els gallecs, Alfonso Rueda i Feijóo. “El més important de tot és que el govern socialcomunista del PSOE i Sumar a tota Galícia han aconseguit nou escons; nou del PSOE i zero de 'Yoli'; i aquesta és una bona notícia perquè el socialisme empobreix”, ha manifestat abans que comencés l’acte.

 

Qui va patir una gran patacada aquest diumenge va ser Pedro Sánchez, perquè el seu partit va obtenir el seu pitjor resultat històric al parlament gallec. Des del 2009, any en què va aconseguir 25 diputats a l’hemicicle gallec, que el PSdeG està en caiguda lliure. Aquest diumenge, però, va perdre cinc escons i va quedar-se amb només 9 representants, a molta distància dels 25 del BNG i els 40 del PP.

Els socialistes arribaven a aquestes eleccions desgastats per les inacabables negociacions amb Junts per Catalunya sobre l’amnistia. De fet, el PP va avançar la data de les eleccions gallegues d’una manera que les ha fet coincidir amb la tramitació d’aquesta llei. Els socialistes van decidir, també, deixar en dic sec la norma durant els darrers dies, per silenciar les negociacions durant la campanya electoral. Ayuso ha volgut sucar pa en aquesta qüestió aquest dilluns i ha afirmat que els socialistes s’han estavellat a Galícia a causa de la dependència de Sánchez dels partits independentistes, i per estar negociant una llei d’amnistia per als perseguits per la justícia espanyola a causa del procés.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!