El PP presentarà una "llei de concòrdia" amb què vol "derogar" la "reescriptura sectària de la història", que segons el líder dels populars, Pablo Casado, s'està fent sota la Llei de memòria històrica. Ho ha dit en l'obertura del curs polític a Àvila, on Casado ha advertit que no pensa consentir que "es mossegui l'ham de debatre sobre què passat cal desenterrar" i ha anunciat aquesta proposta de reforma legal que, segons fonts de la direcció nacional del PP, substituiria en bona mesura a la de memòria històrica.

Una "llei de concòrdia" amb la que Casado vol, ha dit, "reivindicar la Transició" i al mateix temps que "es derogui de facto la reescriptura sectària de la història, que dóna paraules de rancor sobre la societat espanyola."

Concòrdia, "la paraula clau"

El líder del PP, que ha defensat l'exemplaritat de la Transició i ha considerat "irresponsable i innecessària" la Llei de memòria històrica, ha lamentat que s'estigui parlant "una altra vegada de la Guerra Civil", una "ridícula coartada de l'esquerra radical per justificar el seu sectarisme i dissimular la seva incompetència".

Ha insistit que amb la Transició els espanyols "van derrotar definitivament l'enfrontament civil" i hi va haver "grandesa moral, sentit de la història, reconciliació i concòrdia", una cosa que a molts, ara, els continua faltant.

Concòrdia serà, segons ha assegurat Casat, la "paraula clau" d'aquesta nova etapa política, en la qual el seu partit continuarà revindicant la vigència de la Constitució davant els qui busquen la divisió i la fractura.