El PP considera que la vaga convocada el 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona és "insolidària" i "elitista" i creu, fins i tot, que "aposta per l'enfrontament entre homes i dones". En un argumentari que ha elaborat pota justificar la seva negativa a donar suport a aquesta aturada, el partit de Mariano Rajoy assenyala que "la igualtat no és alguna cosa de dones" sinó "un assumpte de tots" i creu que la "igualtat real" només s'aconseguirà quan s'assoleixi l'"equilibri". I per equilibri entenen que els homes ocupin àmbits en els quals abans només hi havia dones, de la mateixa manera, que les dones han començat a ocupar espais en els quals abans només hi havia homes.

La convocatòria, diu el PP és d'una banda "elitista" perquè "només poden fer vaga aquelles persones que tinguin una feina" i per un altre "insolidària" perquè no la poden fer les autònomes que no tanquen el seu negoci ni els qui "en solitud" cuiden persones grans. Es pregunta per exemple com pot la presidenta andalusa, Susana Díaz, sumar-se a la vaga quan en aquesta comunitat la taxa d'atur femení és la més alta d'Espanya.

"Trenca amb la societat occidental"

Fins i tot, el PP considera que la vaga pretén "trencar" amb el model de societat occidental, que ha permès que a Espanya treballin "més dones que mai" o que el país sigui, per exemple, al capdavant en presència de dones en els seus parlaments. També veu una de "frivolitat i irresponsabilitat" que en la vaga es faci un ús "partidista" de la violència de gènere just després de firmar-se el pacte d'Estat sobre aquest assumpte. "No es pot posar en risc el que ha suposat mesos de feina i generositat per part de tots per donar un missatge d'unitat i confiança a les dones que pateixen la violència masclista", diu el PP. L'argumentari acaba amb una crida a "no crear debats absurds que contaminen la consecució de la igualtat real".

I recorda així l'expressió "portavozas" que va utilitzar la portaveu de Podemos en el Congrés, Irene Montero, per assenyalar que aquestes discussions "intoxiquen" la recerca de la igualtat real i no són més que "campanyes que en lloc d'aportar en la consecució de la igualtat real, generen discrepàncies absurdes que intoxiquen el veritable repte que tenim per davant". "Tan femenina és la lletra 'a' com qualsevol altra lletra de l'abecedari", diu el PP, que conclou que "falsos debats gramaticals no fan a les dones més lliures ni produeixen els canvis necessaris".

Tot en un text que inclou també missatges positius, en referir-se a alguns "èxits aconseguits" i citar els compromisos per "eliminar les barreres que encara troben les dones" per aconseguir aquesta igualtat real en el seu dia a dia.

A més de subratllar que l'"objectiu número 1 de les polítiques d'igualtat" és eradicar la violència de gènere", el PP parla entre els seus reptes de continuar creant ocupació femenina o treballar per la promoció de la dona en l'àmbit laboral. I posada per la "coresponsabilitat", amb polítiques d'igualtat destinades a homes.

Parla així de flexibilització d'horaris, teletreball, més serveis de suport a les famílies com guarderies o centres de dia de majors i mes ajuts a les treballadores autònomes. Recorda d'altra banda els seus compromisos per reduir la bretxa salarial, amb propostes com un canvi a l'Estatut dels Treballadors que obligui a la transparència sobre els sous i permeti auditories salarials en empreses grans.