Assenyalant directament el president del Govern, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha demanat que s'inhabiliti els dirigents que convoquin una vaga general.

"Un govern convoca una vaga general i els treballadors perdran un dia de feina, menys els treballadors de Puigdemont", s'ha lamentat Hernando, al mateix temps que, al·ludint directament Puigdemont i Junqueras altra vegada, ha deixat anar que "no és bo intentar aconseguir per la violència qüestions que són antidemocràtiques i il·legals".

Això ho ha dit després de deixar anar a RNE que l'aturada "és una aturada de caire nazi" perquè Puigdemont i Junqueras han decidit "convertir Catalunya en una espècie d’escenari on el nazisme torna i es recupera amb força a Europa".

En la mateixa línia, ha assegurat que "ERC i la CUP estan desitjant que hi hagi morts a Catalunya" i ha instat el president a parar la "confrontació civil" i convocar eleccions, en lloc d'amagar-se darrere de "turbes violentes".