El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha dit aquest dimarts que l'aturada contra les càrregues policials de l'1-O "és una aturada de caire nazi" perquè Puigdemont i Junqueras han decidit "convertir Catalunya en una espècie d’escenari on el nazisme torna i es recupera amb força a Europa".

En la mateixa línia, ha assegurat que "ERC i la CUP estan desitjant que hi hagi morts a Catalunya" i ha instat el president de la Generalitat a parar la "confrontació civil" i convocar eleccions, en lloc d'amagar-se darrere de "turbes violentes".

En una entrevista a RNE, Hernando ha acusat Puigdemont i el dirigent d'ERC Oriol Junqueras de portar a terme una "política de tipus nazi" per assetjar el discrepant i convertir les persones en màquines que no pensen les conseqüències dels seus actes.

Ha insistit que els dirigents de la Generalitat saben que cada vegada tenen menys suport entre els catalans i busquen qualsevol excusa per endarrerir els comicis.

Segons el portaveu popular, al Govern estan "consternats", perquè l'1-O hi va haver "molts més milions" de catalans que es van quedar a casa seva en un "acte d'heroïcitat", malgrat l'"assetjament personal" exercit per tota la "maquinària" de la Generalitat.