D'haver-hi unes terceres eleccions el Partit Popular tornaria a reeditar la seva victòria amb un 34,8 per cent dels vots i es col·locaria a 61 escons de distància del PSOE. Segons una enquesta de NC REPORT que publica en la seva edició d'avui La Razón, el partit de Mariano Rajoy aconseguiria 1,7% més que en els anteriors comicis que li donarien entre 142-146 diputats, que partint del seu actual pacte amb Ciutadans, que obtindria entre 30-31 escons, augmentaria les seves expectatives de formar Govern amb majoria absoluta.

Segons el sondeig, els nous comicis serien perjudicials per al PSOE, que no només no aconseguiria millorar els seus resultats, es mantindria entre 82-85 diputats (22,4%), sinó registraria un important retrocessos en votants, uns 556.709 menys que en les anteriors.

Pel que fa al partit de Pablo Iglesias, d'haver-hi avui eleccions, perdria uns 550.734 votants el que suposaria entre un i quatre escons (67-70).

Per a Ciutadans el pacte fet amb el Partit Popular li suposaria, tal com li va passar amb el realitzat amb el PSOE, un llast, que li faria perdre 493.769 votants i cediria entre un i dos diputats que es tradueix en un punt percentual amb relació a les eleccions del passat 26 de juny.

L'enquesta de NC REPORT es va efectuar mitjançant entrevistes telefòniques a 1.000 persones residents en el territori nacional i grans de 18 anys entre el 29 d'agost al 3 de setembre de 2016. És a dir, durant la setmana en què hi va haver el debat d'investidura, i la primera i segona votació a Rajoy, ambdues fallides.