El portaveu del PP en el Parlament, Alejandro Fernández, ha sostingut que no seria "normal en democràcia" que el Govern desobeixi el TC si suspèn la llei del Referèndum, com va considerar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres, en la qual ha opinat que Rull "ja s'ha penedit" de les seves declaracions.

Per a Fernández, una de les obligacions d'un responsable polític és "complir i fer complir la llei", i és per aquest motiu que ha censurat el conseller. Preguntat per una eventual oferta per part del Govern espanyol cap a Catalunya que impliqués una millora en el finançament i en infraestructures, Fernández ha opinat que aquesta li semblaria "extraordinària".

Ha afirmat que el PP "mai ajudarà a canviar el marc legal perquè Catalunya sigui independent", encara que ha apuntat que la resposta al procés independentista per part de l'Estat ha de ser el diàleg dins de la llei.

Rull va assegurar aquest dimarts que el Govern preveu convocar el referèndum de l'1 d'octubre basant-se en la llei del Referèndum, registrada per Junts pel Sí i la CUP fa dues setmanes, encara que el president del Govern espanyol la impugni i el Tribunal Constitucional (TC) eventualment la suspengui. Està previst que la Mesa del Parlament l'admeti a tràmit, previsiblement, el 16 d'agost.