Manu Reyes, a l'ombra de Xavier Garcia Albiol, és el segon alcaldable del Partit Popular que podria tornar a tenir la vara a un municipi català, en aquest cas, a Castelldefels. Tal com va passar a les eleccions del 2019, Manu Reyes ha guanyat, però no ha obtingut la majoria absoluta: 12 dels 25 regidors. Aquesta vegada tan sols s'ha quedat a un regidor per ser l'alcalde indiscutible i, per tant, els pactes perquè no acabi governant seran més difícils. 

Així doncs, per fer fora Reyes, tots els partits s'haurien de posar d'acord per governar conjuntament: el PSC amb 4, SOM amb 3, Movem-Comú amb 3, Esquerra amb 2, i Junts amb 1, sumen 13 regidors. Un pacte que, a priori, es veu com un govern "Frankestein" per fer fora el PP. Així doncs, el 42,1% dels vots de Manu Reyes i la suma de 4 regidors més que les penúltimes eleccions del 2019, el poden portar a governar amb una minoria ajustada.

Per la seva banda, el cop dels socialistes ha estat fort, ja que perd dos regidors i Maria Miranda, fins ara al capdavant del consistori, passaria a ser la força majoritària a l'oposició. Un altre partit destacat és l'entrada de SOM Castelldefels, amb Nico Cerpa al capdavant, que entra, en tercer lloc, al consistori. Els taronges de Ciutadans, seguint el fracàs de la resta de municipis, també desapareix a Castelldefels i Esquerra, a diferència d'altres punts com l'Hospitalet o Sant Adrià de Besòs, no tindrà un paper destacat en el pes majoritari de l'oposició.

El relleu de la ministra Raquel Sánchez guanya a Gavà

Gemma Badia agafava el relleu de l'actual ministra de Transports, Raquel Sánchez, a l'alcaldia de Gavà i s'estrenava a unes eleccions com a cap de llista pel PSC. La socialista ha guanyat, amb 10 regidors, però ha perdut la majoria que li va deixar Sánchez. Els darrers mesos com a alcaldessa li han servit per consolidar el seu perfil, però haurà de buscar pactes o l'entesa amb altres forces. La força majoritària a l'oposició és Esquerra, de Miquel Roselló, amb 3 representants, els mateixos pel PP amb 3, 2 per En Comú Podem i Vox respectivament; i tanca el consistori el regidor de Junts, Isidre Casas. Ciutadans, novament, desapareix.

Mijoler guanya al Prat, però lluny de les grans victòries

L'antiga Iniciativa, i ara els comuns, han guanyat tradicionalment al Prat amb forts personalismes liderant les seves candidatures. Aquesta vegada no ha estat una excepció, però Lluís Mijoler haurà de reflexionar per què ha perdut tres regidors i es queda amb 9 dels 25 que l'obligaran a buscar un major consens i pactes perquè torni a governar. Per Mijoler, aquestes són les segones eleccions a les quals es presentava després d'agafar el relleu de l'històric Lluís Tejedor, al capdavant del consistori durant 37 anys.

Mijoler, al capdavant del lideratge amb Ada Colau per negar l'ampliació de l'aeroport del Prat, ha obtingut un 32% dels vots. I el segueix el PSC de Juan Pedro Pérez, amb 6 regidors i el 22% dels vots. Completen l'arc del consistori: Esquerra amb 3; el PP, Joves i Pensionistes Decidim i Vox amb dos regidors cadascun d'ells, i tanca Junts amb 1. 

Viladecans, sense sorpreses

Carles Ruiz, del PSC, ha tornat a guanyar a Viladecans, però aquesta vegada sense majoria absoluta. Així doncs, els socialistes tindran 12 dels 25 regidors i, com passa en altres consistoris del cinturó vermell, hauran de buscar pactes amb la segona força majoritària, l'Esquerra de Bàrbara Lligades que n'ha obtingut 5. El PP entra i guanya 3 regidors i també irromp Vox amb 3. Ambdós partits fan desaparèixer Ciutadans. En darrer lloc, hi ha els comuns amb 2 representants.