Ada Colau serà la guanyadora de les eleccions municipals 2023 a Barcelona, segons el sondeig de TV3 i Forta, el sondeig realitzat per GAD3 aquest diumenge, després que hagin tancat els col·legis electorals. L'enquesta assenyala que Colau s'imposaria amb el 21% de vots, percentatge que es traduiria en 10 regidors. La segona posició serà per a Jaume Collboni, amb el 20% de vots i 9-10 edils, quedant a una minsa distància de l'actual alcaldessa. La tercera plaça l'obtindria Xavier Trias, que aplegaria el 18% de les paperetes i es quedaria en 8-9 representants. En quart lloc, quedaria Ernest Maragall, que reuniria el 14% de suports i 6 escons al ple de l'ajuntament de la capital catalana.

🔴 Eleccions a Barcelona 2023, DIRECTE | Resultats, escrutini i votacions del 28-M

🟡 Resultats Eleccions Barcelona 2023, DIRECTE | Última hora de l'escrutini del 28-M

🔵 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques

Completaria la composició del consistori per al mandat 2023-2027 el Partit Popular i Vox. L'enquesta apunta que Daniel Sirera tindria el 9% de sufragis i 4 regidors. La darrera força amb representació seria Vox (7% vots i 3 regidors). D'aquesta manera, l'extrema dreta irrompria al consistori barceloní per primera vegada. Amb aquest resultat, l'aritmètica abocaria a pactes. Amb aquest resultat, Colau es quedaria amb el mateix nombre de regidors que el 2019, Collboni pujaria 1 o 2, Trias (i Junts) creixerien entre 3 i 4 i Maragall en perdria 4. Per la seva banda, el PP doblaria el seu resultat. Qui desapareixeria de l'Ajuntament és Ciutadans i Valents. En paral·lel, la CUP no tornaria a formar part de l'Ajuntament, tal com li va passar l'any 2019, quedant-se per sota del 5%.

sondeig tv3 Barcelona catala
Sondeig de Barcelona.

Junts revalidaria la victòria a Girona, però el PSC escurça distàncies

L'estudi encarregat per TV3 també s'estén a les altres capitals de demarcació a Catalunya: Girona, Tarragona i Lleida. A la capital gironina, Junts revalidaria la victòria amb el 26% i 9 regidors, però el PSC escurçaria distàncies i se situaria amb el 25% de vots i 8 edils. La tercera seria per a ERC (13% de paperetes i 4 representants); seguits de Guanyem, amb el 13% de suports i 4 electes (que caurien de la segona a la quarta posició, d'aquesta forma). Completarien el ple de l'Ajuntament gironí PP (8% i 2 actes), mentre que Ciutadans quedaria fora.

sondeo girona TV3 28M Català
 

El PSC, primera força de forma contundent a Tarragona

El sondeig de la televisió pública catalana augura una àmplia victòria del PSC, amb el 30% dels sufragis i 10 regidors. Pau Ricomà, actual alcalde i que va quedar pràcticament empatat amb els socialistes, retrocediria fins al 19% dels vots vàlids i 6 escons, quedant-se a 4 dels socialistes i complicant-li, d'aquesta manera, la continuïtat al capdavant de l'Ajuntament. La resta del plenari tarragoní el formarien aquests partits: PP (que arribaria al 15% i tindria 5 actes), Vox (3), Junts (2-3) i Tarragona En Comú Podem (0-1). Quedaria fora la CUP, que no arribaria al 5%.

sondeig tarragona eleccions municipals TV3
 

Els socialistes recuperen terreny a Lleida: pugen un regidor i en perd un ERC

Una altra ciutat que ERC tindria en risc és Lleida. Els republicans van guanyar a la capital del Segrià l'any 2019, a més de Barcelona; tot i que van aconseguir governar a la ciutat lleidatana i a Tarragona. Ara, però, Miquel Pueyo ho tindria més complex amb el 19% de vots i 6 regidors. De fet, el PSC seria el primer partit amb el 26% de sufragis i 8 representants (sent un més que l'any 2019), mentre que Junts es mantindria en la tercera posició (com l'any 2019) amb el 15% de les paperetes i 5 edils, un menys que en els últims comicis. Els altres partits amb grup municipal aquest mandat 2023-2023 serien el PP (4), Vox (2), la CUP (1) i el Comú de Lleida (1).

sondeig lleida català TV3
sondeig lleida català TV3