Un circ. En això s'ha convertit, en paraules del Partit Popular, el Parlament de la mà de la seva presidenta, Laura Borràs. Així s'ha referit el president dels populars a Barcelona, Manu Reyes, que també ha acusat Borràs d'utilitzar la Cambra catalana "com un xiringuito en el qual ella decideix si es treballa o no", en referència a la seva proposta d'aturar l'activitat institucional la setmana passada. En aquest sentit, Reyes ha exigit a Borràs que doni explicacions pel cas de Pau Juvillà, però, a més, ha opinat que "no hi ha prou en fer-ho a la Junta de Portaveus", com ella mateixa havia suggerit. "El que ha fet fins ara no és suficient", ha criticat.

 

En tot cas, s'ha mostrat satisfet per la resolució del cas Juvillà, assenyalant que "finalment s'ha complert el que es demanava" i el diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa ha perdut el seu escó a la Cambra catalana. Tot i això, ha lamentat que s'hagi perdut una setmana d'activitat institucional, la qual cosa creu que demostra que l'única cosa que interessa a Borràs és "mantenir-se en el càrrec i cobrar la nòmina a final de mes". La presidenta ha ofert avui al matí les seves primeres explicacions públiques en una entrevista a Rac1 després que divendres finalment el Butlletí Oficial del Parlament anunciés la baixa de Juvillà, en un resultat que Borràs ha atribuït a la manca d'unitat d'ERC i la CUP amb l'estratègia que ella apuntalava: "Som aquí perquè no s'ha volgut col·lectivament anar fins a les últimes conseqüències".

"Atac" d'Arran a la seu dels populars

Reyes també s'ha referit a una notícia encara més recent, com és la protesta d'una vintena de militants d'Arran a les portes de la seu del Partit Popular a Barcelona, que es troba al carrer Comte d'Urgell. El motiu de la protesta de l’organització juvenil era sortir en defensa de sis militants que aquest dimarts s’enfronten a judici per haver ocupat el 2017 la seu dels populars. Marina Gispert, portaveu d’Arran, ha denunciat aquest matí que el judici demostra que Arran es troba en el punt de mira del govern espanyol perquè "sabia que en moments de protesta al carrer nosaltres estaríem a primera línia”, ha dit. Així, el president popular a la capital catalana ha considerat l'acció reivindicativa "un nou atac per part d'un grup de radicals, assaltants i ocupes". En les seves paraules, la protesta tenia per objectiu "atacar el pluralisme polític necessari en qualsevol democràcia".

El president del PP també n'ha fet ressò. En un tuit, ha dit que l'acció ha estat perpetrada per "radicals separatistes", i ha afegit que la seva formació no farà "ni un pas enrere en defensa de les llibertats, la llei i la convivència". Per la seva banda, el líder dels populars al Parlament, Alejandro Fernández, ha utilitzat la ironia per criticar que "uns tendres jovenets" havien decidit empaperar la seva seu. "Estan enfadats perquè la Fiscalia demana per ells una multa de 36.000 euros per vandalisme el 2017. Això de la multa els ha despertat del seu somni infantil. Ara potser igual maduren i tot", ha afegit. En canvi, la presidenta del partit a Navarra, Ana Beltrán, ha pres la direcció contrària, optant per l'excés. "El feixisme, de nou, contra el PP de Catalunya", ha carregat.