Una vintena de militants d’Arran s’han manifestat aquest dilluns a les portes de la seu del PP a Barcelona, ubicada al carrer Comte d’Urgell. El motiu de la protesta de l’organització juvenil era sortir en defensa de sis militants que aquest dimarts s’enfronten a judici per haver ocupat el 2017 la seu dels populars. Marina Gispert, portaveu d’Arran, ha denunciat aquest matí que en l’ocupació de l’any 2017 “no van detenir cap militant”, sinó que “no va ser fins mesos més tard, quan s’apropava la celebració del referèndum, que van començar a arribar les detencions”. “Això ens demostra, un cop més, com Arran hem estat al punt de mira del govern espanyol perquè sabia que en moments de protesta al carrer nosaltres estaríem a primera línia”, ha afegit. 

A més, Arran afegeix que aquestes sis persones podrien ser considerades com “les primeres represaliades de tot el Procés”. En un comunicat emès aquest mateix dilluns, lamenten que durant aquella època fins i tot “els mateixos partits independentistes” van criminalitzar l’organització juvenil de l’esquerra independentista. “A excepció de la CUP”, afegeix Arran en aquest comunicat. “Es van posicionar a favor del Partit Popular”, afegeixen també en aquest text. Per altra banda, la formació també assenyala que aquest dimarts serà “la cinquena vegada” que aquests sis militants d’Arran “van a judici per aquest cas, ja que fins ara s’ha ajornat quatre cops”.

La formació juvenil denuncia també que una situació d’aquest tipus genera grans “costos econòmics” pels represaliats, però destaca sobretot els “costos emocionals per tots els encausats i les seves famílies. “Han de viure amb l’angoixa de no saber si podran fer front a les multes, patir cada cop que assisteixen a una manifestació per por a ser identificades, o l’esforç que suposa activar tota la maquinària antirepressiva quan s’anuncia de nou la data del judici”, afegeixen al comunicat. Davant d’aquest escenari, Arran ha decidit convocar una “concentració de suport” davant la Ciutat de Justícia aquest dimarts 8 de febrer per solidaritzar-se amb els militants encausats. 

La concentració del 2017

Aquest judici es deu a l’ocupació que va fer Arran a la seu del PP el mes de març de l’any 2017, quan encara quedaven uns quants mesos perquè el referèndum de l’1 d’octubre es fes realitat. El motiu de la protesta va ser, precisament, denunciar l’actitud del PP davant la voluntat dels catalans de celebrar una consulta, en un moment en el qual els populars estaven al govern espanyol. L’organització juvenil va entrar dins la seu i la va empaperar i omplir d’urnes de cartró. A banda de fer crides en defensa de “l’autodeterminació”, també es va assenyalar “l’herència franquista” del partit.