Sembla que al Partit Popular hi ha una competició per veure qui la diu més grossa. Aquest matí, el líder dels populars, Pablo Casado, assenyalava el Govern i l'acusava d'"apartheid lingüístic" pel "cas terrible de segregació lingüística" a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar. Unes hores més tard, en declaracions prèvies a l'acte de l'entrega de diplomes als nous militantes del PP català, la vicesecretària d'Organització de la formació conservadora, Ana Beltrán, comparava aquesta situació amb l'Alemanya nazi.

Beltrán ha equiparat l'"assetjament" que viu la família que va demanar més classes en castellà amb el nazisme preguntant-se: "Què ens queda per veure? Arribarem a veure a Catalunya als qui demanin que es pugui estudiar en castellà amb un braçalet marcat, perquè puguin ser assenyalats al carrer, com feien els nazis amb els jueus?". La vicesecretària d'Organització del PP també ha afirmat que "això és el més pur estil feixista, el que estem veient aquests dies, tant per part del Govern com per part dels radicals que estan sortint al carrer a assetjar la família".

 

Una vegada més, des dels populars han fet una crida al 155 educatiu i li exigeixen a Pedro Sánchez que "doni la cara" i "surti a defensar la llibertat de les famílies que vulguin que els seus fills estudiïn en castellà": "Pablo Casado pot ser perfectament citat per Sánchez per fer junts al Senat que es dugui a terme el compliment en la matèria educativa", ha asseverat Beltrán.

Fernández: "Hi ha una pèrdua de qualitat democràtica a Catalunya"

Sobre el cas de Canet de Mar també s'ha pronunciat Alejandro Fernández, el líder del PP a Catalunya. Fernández creu que "al Govern se li està anant de mare aquesta situació" perquè "ja no estem parlant estrictament d'una qüestió lingüística, estem parlant de drets civils, de democràcia, de la qualitat del nostre sistema".

En aquesta línia, Alejandro Fernández assenyala que "s'està assolint un nivell preocupant de pèrdua de qualitat democràtica a Catalunya per posar en qüestió els drets civils d'alumnes i famílies".

 

Casado demana "actuar amb fermesa"

En declaracions des de Xile, Pablo Casado ha atacat el Govern català i ha asseverat que "els socis del govern espanyol estan fent un 'apartheid' lingüístic a Catalunya". Casado assegura no entendre per què "el Govern està assenyalant i perseguint un nen de 5 anys perquè la seva família vulgui que se li ensenyi en espanyol". Encara sobre aquesta qüestió, el cap de l'oposició a l'Estat ha exigit a Sánchez que "protegeixi a la família i al nen i que doni totes les eines legals a les forces de seguretat de l'Estat per acabar amb els violents que estan ensenyant-se amb un pobre nen de 5 anys".

Pablo Casado també s'ha preguntat "fins on ha arribat el verí nacionalista a Espanya" i ha tornat a mencionar a Sánchez per demanar-li que "actuï amb fermesa i ara mateix", apel·lant novament a la possibilitat d'aplicar un 155 educatiu.

 

Imatge principal: D'esquerra a dreta, Josep Bou, Alejandro Fernández, Ana Beltrán, Santi Rodríguez i Manu Reyes. Europa Press.