En ple esclat de les revelacions sobre els vincles del CNI amb el cervell i els autors dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils, el PP català posa el focus en les víctimes d'ETA. Aquesta tarda, els populars han celebrat un acte a la seva seu de Barcelona per presentar nova imatge: la cara gegant de Miguel Ángel Blanco amb dedicatòries escrites el dia que el van assassinar. 

A l'entrada del local del carrer Urgell, el president del partit, Alejandro Fernández, ha lamentat que "estem assistint a un intent de blanqueig per part de l'independentisme, però també dels socialistes del que va ser un drama que denigra la democràcia", s'ha exclamat que "ara el nacionalisme converteix Otegi en referent moral" i ha avisat que "no ens rendirem, no ho acceptarem mai, no només perquè no han demanat perdó, sinó perquè se'n vanaglorien i humilien les víctimes". 

L'acompanyava la germana de Miguel Ángel Blanco, l'exregidor del PP a Ermua assassinat per ETA ara fa 22 anys. Marimar Blanco, ha seguit el fil del líder dels populars a Catalunya. "22 anys després alguns partits que alçaven les mans blanques ara donen la mà als del tret a la nuca", ha sentenciat. 

La també presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme s'ha queixat que "ara sembla que com que ETA no mata tot es pugui oblidar i donar interlocució i validesa a parlar amb els hereus de Batasuna com si res no hagués passat". Blanco s'ha referit directament al pacte de Navarra, on el PSOE s'ha aliat amb Geroa Bai, Podemos i IU per superar el bloc de les dretes. I ha criticat que els socialistes "han parlat amb Otegi com si fos un interlocutor vàlid oblidant qui és". 

L'acte arriba a les portes de la sessió d'investidura de Pedro Sánchez de la setmana vinent al Congrés.