Teodoro García Egea ha centrat la seva intervenció en el 15è congrés del partit a Castella i Lleó en destacar els últims 'revessos' judicials contra el govern espanyol. "Els jutges estan frenant Sánchez amb l'estat d'alarma i també el frenaran amb els indults", ha dit. Segons García Egea, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "està obsessionat amb assaltar la justícia i controlar els jutges. I el que hauria de fer és acatar les resolucions judicials en comptes d'atacar els jutges". 

En aquest sentit, divendres, en la convenció del seu partit a Galícia, va demanar al president Sánchez i a la resta dels ministres que posessin fi als "atacs intolerables" que estan llançant contra el Tribunal Constitucional després que aquest determines que el confinament total que es va declarar durant el primer estat d'alarma vulnerava l'ordenament jurídic. Segons el TC, l'executiu central va suspendre drets fonamentals amb un instrument legal que tan sols permetia limitar-los. Dimecres, davant aquest revés judicial, el govern espanyol va reaccionar a la defensiva. Si bé "respectaven" la decisió de l'alt tribunal, fonts de l'executiu central van expressar "sorpresa" pel pronunciament, perquè aquesta eina era "absolutament imprescindible per a salvar vides i d'acord amb la Constitució i la llei orgànica de l'estat d'alarma".

Crítiques a la taula de diàleg 

García Egea també ha aprofitat l'ocasió per carregar contra la taula de diàleg Estat-Generalitat. "Sánchez és el cavall de Troia per on entraran molts que no volen la igualtat entre els espanyols", ha avisat. Aquesta, després de la reunió entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez, es va fixar per la setmana de dilluns 13 de setembre, just després de la celebració de la Diada.  A més, aquesta setmana es va anunciar data per la comissió biliteral, després d'una trucada entre la consellera de Presidència, Laura Vilagrà i Isabel Rodríguez, el relleu de Miquel Iceta al capdavant del ministeri de Política Territorial. Finalment tindrà lloc el dilluns 2 d'agost a Madrid. 

"L'única taula de diàleg és el Parlament", ha criticat el secretari general del PP, qui considera que "treballar pels espanyols", lluny del que fa Sánchez, és "oferir una Llei de la pandèmia". Aquesta és una reclama que ha fet el partit popular en repetides ocasions, i segons el seu líder, Pablo Casado, ha de servir  "per crear un marc legal per enfrontar-nos a la cinquena onada”.

En aquest sentit, García Egea ha ironitzat que només cal que Sánchez firmi el que ha redactat Casado, però la seva "supèrbia" li impedeix veure que el PP té raó, "un cop més". 

Mala gestió de la pandèmia

D'aquesta manera, ha considerat que els espanyols "no podem esperar que Sánchez gestioni la cinquena onada si no ho va fer en la primera", després de la decisió del Tribunal Constitucional, i ha anat més enllà, assegurant que "ens ha fallat a tots i ningú es creu ja les seves mentides". De fet, tot i el bon ritme de vacunació que ha aconseguit Espanya, García Egea ha assegurat que la seva gestió sanitària, ha estat "pèssima, la pitjor de tota Europa". 

A més, ha criticat que Sánchez no hagi complert una promesa "fonamental" com era vacunar al 70% de la població abans de l'estiu. De totes maneres, el que va anunciar el govern espanyol com a gran objectiu de la vacunació no era assolir la immunitat abans de l'estiu, com assegura el popular, sinó a finals d'agost. El president del govern va exposar ahir a un acte a Sevilla que aquesta setmana s'assoliria la fita de tenir un 50% de la població coberta amb la pauta completa. Segons l'última actualització de dades, divendres hi havia un 49,3 protegida

A l'acte, celebrat a Lleó, ha volgut enviar un missatge a Alberto Garzón, ministre de Consum, després de les seves polèmiques declaracions sobre els beneficis de reduir el consum de carn, que van provocar una autèntica crisi de govern. García Egea s'ha dirigit directament al ministre per assegurar-li que "no hi ha comunista que acabi amb la cecina de Lleó. Ni tu, ni ningú". 

El secretari general, Teodoro García Egea, en roda de premsa / EFE