La portaveu del Grup Popular al Congrés, Dolors Montserrat, ha censurat aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel fet que rebi el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, "amb honors d'Estat", com si fos el president d'un altre país, i tot per buscar una foto que li permeti aprovar els pressupostos del 2019 i "quedar-se a la Moncloa".

"El sanchisme ha abandonat completament el constitucionalisme, perquè està pactant amb els independentistes, aquells que faran servir els pressupostos per trencar Espanya", ha asseverat Montserrat als passadissos de la cambra baixa.

Catalunya, "presonera" dels CDR

La dirigent popular ha qualificat d'"humiliant" i "indignant" la "minicimera" que Sánchez ha convocat per reunir-se amb Torra, "l'agitador número u dels CDR", els mateixos que tenen Catalunya "presonera" per la "por" al que pugui passar aquest divendres a Barcelona, on el president ha traslladat el Consell de Ministres.

Montserrat considera que la trobada d'aquest dijous entre Sánchez i Torra hauria de servir exclusivament perquè el cap de l'Executiu trenqués amb l'independentisme i lliurés al president el requeriment previ a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Cal un altre 155

Segons ha recordat, Sánchez i Torra ja es van reunir el mes de juny a Madrid i "no va servir de res", ja que "Torra no ha tornat als valors constitucionals i no defensa els interessos de tots els catalans". "Al contrari, s'ha posat davant de la kale borroka i els CDR aquests mesos", ha postil·lat.

Per això ha insistit en la necessitat que el president apliqui un altre 155 perquè Catalunya torni "a la legalitat, la convivència i la normalitat" i perquè els seus ciutadans deixin de tenir "por" de l'"amenaça constant" dels CDR.