El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez Maillo, ha augurat aquest dilluns que en les "pròximes hores o dies" es produiran dimissions dels membres del Grup Municipal Popular de València que estan imputats per presumpte blanqueig de capitals.

Pel que fa a l'exalcaldessa de València Rita Barberà, però, Maillo ha assegurat que creu que qualsevol decisió que prengui sobre el seu futur li correspon exclusivament a ella. En aquest sentit, el dirigent popular ha demanat esperar, ja que "pot passar de tot".

A més, el dirigent 'popular' considera que la situació a València és "molt complicada" perquè si els regidors imputats es neguen a lliurar l'acta encara que siguin expulsats del partit, el PP es quedaria sense grup municipal a l'Ajuntament. Però en aquest presumpte cas de corrupció, opina que "el nivell dels enregistraments i d'algunes declaracions exigeixen algun tipus de decisió".

Al PP no existeix el dret a 'no declarar'

De totes maneres, tant en el cas de Barberá com dels regidors de l'Ajuntament valencià, el vicesecretari d'Organització del PP ha recordat que declararan davant de l'instructor designat pel partit per encarregar-se de l'expedient informatiu obert a tots ells, i espera que sigui llavors quan "les coses es moguin".

Per a Martínez Maillo, la situació no és "fàcil", ni per a Barberá ni per al PP, però ha defensat l'actuació del partit en haver-se obert expedient disciplinari perquè en el PP "no hi ha el dret a no declarar" i el que vol és que se sàpiga "la veritat".

El vicesecretari d'Organització considera que la seva formació política ha actuat "amb moltíssima contundència i duresa" en aquest cas i també provant de ser justos, i ha subratllat que no creu que hi hagi discrepàncies entre els dirigents del partit a l'hora de respondre davant dels casos de corrupció.