La portaveu d'el PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat aquest divendres a Pedro Sánchez de pretendre forjar "un Govern de sedició" en negociar amb "el delinqüent Junqueras", i ha reiterat que la seva formació no s'abstindrà per fer-lo president. "Un Govern que pretén forjar amb condemnats per sedició pels delictes més greus que es poden perpetrar. Sánchez està col·locant en mans d'un delinqüent les claus del Govern d'Espanya", ha dit Álvarez de Toledo en roda de premsa.

PSOE i ERC van mantenir ahir una primera reunió per explorar la investidura de Sánchez, en la qual els republicans no van modificar la seva postura però que els socialistes veuen com "un primer pas" per treure el país de la situació de bloqueig en què es troba. "Es dóna una crua i brutal paradoxa, que és que els líders del procés van ser penalment condemnats i ara estan sent políticament amnistiats per Sánchez. Ara els amnistien políticament per intentar mantenir-se al poder polític d'Espanya", ha afegit.

Per això, ha reiterat que el PP no s'abstindrà perquè Sánchez governi "darrere de la mà d'ERC i Bildu", i ha dit que una abstenció dels populars no seria "patriòtica", sinó "masoquista". Per a Álvarez de Toledo, Sánchez representa "el principal factor de dissolució de l'ordre constitucional en aquest moment", i ha assenyalat que la plurinacionalitat "no és altra cosa que la derrota de l'ordre constitucional, de la nació espanyola". "El 'Govern de progrés' és un acord amb Batasuna i ERC, amb filoterroristes i sediciosos. Això és el progressisme a Espanya", ha reblat.

Álvarez de Toledo també ha acusat Sánchez d'haver assumit "el llenguatge dels sediciosos" en referir-se a la crisi catalana com un "conflicte polític que s'ha de resoldre amb negociació política". Segons l'opinió de la portaveu de PP, a Sánchez "li encanta i desitja negociar amb ERC" perquè vol "cedir" davant seu, i ha demanat al ministre d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, que no "busqui culpables fora", sinó que miri "dins de casa".