El Partit Popular ha anunciat que estudiarà denunciar al responsable de Lledoners per permetre el "míting polític" que ha ofert el president d'ERC, Oriol Junqueras, des de la presó, amb referència a la seva intervenció en el Congrés Nacional d'ERC que se celebra aquest dissabte.

Així ho ha confirmat el vicesecretari de Comunicació del PP i diputat en el Congrés, Pablo Montesinos, en declaracions als mitjans durant la visita al Mercat de la Pau de Madrid amb l'alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida. "Si ha caigut en prevaricació, el PP actuarà en els tribunals perquè no es pot consentir que Junqueras doni mítings des de la presó", ha apuntat Montesinos.

A més, ha assegurat que el seu partit durà a terme una ofensiva legal i parlamentària en defensa d'Espanya davant dels "excessos" del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. En aquest sentit, el PP ha comunicat que han registrat en el Congrés la petició de compareixença urgent de la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, per les seves declaracions sobre la justícia europea i Junqueras, que consideren "intolerable".

Ha criticat, a més, que aquest divendres la portaveu de govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, no demanés la dimissió "immediata" de Torra després de ser inhabilitat, sinó que continués "bastint ponts amb els qui volen destruir Espanya en assegurar que la negociació amb ERC és l'única via de Sánchez".