El Partit Popular ha carregat aquest dissabte contra la llei d'amnistia, definint-la com un "exercici d'autoritarisme incompatible amb un sistema democràtic" impulsat pel govern espanyol per intentar "desactivar" el poder judicial. Davant el que consideren un "atac", els populars s'han compromès a treballar per frenar l'amnistia "davant de totes les instàncies possibles". Així ho han expressat en la 'Declaració de Còrdova', un document signat pel líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, juntament amb els presidents autonòmics de la formació, on han deixat constància del seu rebuig a "tota forma de corrupció", remarcant que l'amnistia és "corrupció política"

El PP ha responsabilitzat el PSOE de cometre l'atac "més gran a la igualtat dels espanyols i a l'Estat de Dret" amb l'aprovació de l'amnistia, una llei que, per als populars, "blinda el privilegi, la desigualtat i l'oblit". "Una norma que es fonamenta en la mentida i en una transacció corrupta que consisteix a vendre l'aplicació de la llei a canvi de comprar vots", remarquen. En el manifest, asseguren que el PSOE s'ha sotmès "per voluntat pròpia" al "xantatge de les forces independentistes", les quals, segons el PP, "no havien tingut mai tanta capacitat d'influència" a Espanya com ara.

En aquest sentit, assenyalen que la democràcia espanyola viu "un dels moments més greus de la seva història" i, per això, anuncien que les comunitats autònomes governades pel PP activaran al "màxim" les seves competències "per preservar la igualtat i solidaritat que s'estan veient menyscabades" amb l'amnistia. Així mateix, han reclamat que es convoqui de "forma immediata" la Conferència de Presidents i també la resta de fòrums multilaterals en què s'han d'abordar els assumptes comuns. "Més enllà de la immoralitat i il·legalitat del text legislatiu, el seu impuls ja ha derivat en la divisió del nostre país en dos i en què l'independentisme se senti impune per a reactivar el seu propòsit d'autodeterminació, tal com manifesten públicament i reiteradament", ha remarcat la formació.

 

El PP exigeix dimissions pel cas Koldo

A banda, el PP ha aprofitat la Declaració de Còrdova per carregar amb duresa contra el PSOE pel cas Koldo i demanar dimissions. Així, han subratllat que l'amnistia s'ha aprovat en un moment "especialment greu" tenint en compte que "el PSOE es troba acorralat per una trama de corrupció que afecta membre del govern del més alt nivell, la tercera autoritat de l'Estat i altres institucions", apuntant cap a la presidenta del Congrés, Francina Armengol. Davant d'aquest cas, els populars han exigit "explicacions i dimissions" al PSOE.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!