El PP segueix amb la seva creuada particular contra els llaços grocs. El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha presentat un recurs contenciós administratiu en què reclama al jutge que obligui l'alcaldessa Ada Colau a retirar el llaç groc penjat a la façana de l'Ajuntament de Barcelona.

Segons ha explicat Bou, el recurs, que també demana retirar els llaços grocs de les seus dels districtes, ha estat presentat perquè "després de dos mesos d'espera" no han rebut cap resposta de Colau al seu requeriment sobre la retirada del llaç groc.

El regidor popular considera que "és necessari un Ajuntament lliure de símbols partidistes que creïn controvèrsies i vulnerin la neutralitat i tampoc no ajuda a acabar amb la fractura de la convivència que provoquen aquests símbols separatistes".

Bou també ha lamentat "els complexos del PSC en no exigir la retirada del llaç groc al seu soci de govern" i ha recordat que el Tribunal Suprem el 28 d'abril del 2016 ja va assenyalar que "la neutralitat d'allò públic és exigible sempre i en tot moment, estiguem o no en període electoral".

"Han d'entendre que aquest llaç no representa Barcelona, només representa una part, per això ha de retirar-se per complir amb la neutralitat i pluralitat que s'ha de preservar en les administracions públiques", ha reiterat el regidor conservador.