L'Ajuntament de Barcelona ha tornat a penjar el llaç groc en solidaritat amb els presos polítics, fet al qual han donat suport Barcelona en Comú, ERC i JxCat, encara que no hi ha hagut una votació formal perquè els grups municipals s'han posicionat en una reunió prèvia a la constitució de la junta de portaveus.

Com era previsible, els grups que s'hi han posicionat en contra han estat el del PSC, Barcelona pel Canvi-Cs i el PP. Aquesta no és la primera vegada que la façana de l'Ajuntament lluirà un llaç groc en solidaritat amb els presos polítics. L'alcaldessa Ada Colau ja en va penjar un durant l'anterior mandat, però el va retirar abans de l'inici de la campanya de les eleccions espanyoles​ del 28 d'abril per ordre de la Junta Electoral Central.

Janet Sanz ha justificat aquesta decisió com a mostra de “solidaritat" amb els presos polítics i ha assegurat que el llaç simbolitza “una expressió conjunta de llibertat per als presos polítics”. A més, la portaveu dels comuns ha explicat que no ha calgut fer cap votació perquè la decisió venia presa en una junta de portaveus del mandat anterior.