El PP, capitalitzant electoralment tant com pugui el cas Koldo, ha exigit aquest dijous la dimissió de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, després que la investigació relativa a la trama de comissions en la compra de mascaretes durant la pandèmia assenyali, segons els populars, que el govern autonòmic de les Balears que ella va presidir "va ser coneixedor i col·laborador actiu d'una presumpta estafa". La vinculació del govern d'Armengol a la trama, pel que de moment es coneix, és la compra de mascaretes a l'empresa del llavors assessor de l'exministre José Luis Ábalos, Koldo García, que després van resultar d'un tipus diferent de les que s'havien demanat, per la qual cosa l'Executiu balear va acabar reclamant el retorn de 2,6 milions d'euros.

Segons fonts del PP, Armengol "va acceptar i va pagar material sanitari defectuós, fins i tot sabent que no protegia de la Covid i que posava en risc la vida dels qui ho usaven". És més, el partit dretà espanyol, que ara governa a les Balears, sosté que Armengol ho va abonar amb fons europeus "malgrat estar prohibit" i "ho va emmagatzemar malgrat que era inservible". "I el dia en què abandonava la Presidència de les Balears va demanar la devolució dels diners per a intentar protegir-se políticament", han assegurat fonts 'populars', després que aquests dies s'hagi conegut que la Fiscalia Anticorrupció va enviar a la Fiscalia Europea contractes del cas Koldo amb Balears i Canàries pagats amb fons europeus.

"La tercera autoritat de l'Estat no pot estar sota sospita"

El PP considera que "'la senyora', com apareix citada en la recerca per part dels actius de la trama, ho va fer havent pogut infringir la Llei de contractes segons la Guàrdia Civil" "I en aquest moment la seva actuació està sent investigada per la Fiscalia europea", han agregat fonts del PP. El partit d'Alberto Núñez Feijóo considera que la situació de la presidenta del Congrés és absolutament insostenible". "La tercera autoritat de l'Estat no pot estar sota sospita i ha de plegar per preservar el decòrum de la institució que presideix", afegeixen els 'populars'.

Una estafa per part de l'empresa de Koldo García

Per tot això, el PP reclama la seva dimissió immediata perquè "no pot representar al poble balear qui ha generat un perjudici econòmic a gratcient als ciutadans". "Ha de dimitir com a diputada per una pèrdua per a les arques públiques i una estafa, segons paraules del seu company José Luis Ábalos", afegeixen les mateixes fonts. El PP s'ha referit així a les paraules d'Ábalos, qui aquest dijous en una entrevista va establir diferències entre els contractes de màscares signats des del seu departament i els del govern autonòmic de les Balears durant l'etapa d'Armengol. Al seu judici, el que va ocórrer en aquesta comunitat va ser "estafa" per part de l'empresa i va comportar una "pèrdua a les arques públiques".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!