El PP i Cs han tancat aquest dijous un "principi d'acord", que suposa el pas previ per assolir un pacte de govern a Andalusia i un acord sobre la conformació de la Mesa del Parlament.

Segons han informat Europa Press fonts de les dues formacions, l'acord programàtic és "molt a prop" de tancar-se i amb gairebé tota probabilitat s'hi donarà llum verda aquest divendres en el marc d'una reunió del grup de treball. Les citades fonts han indicat que els esculls estan "pràcticament superats" i que s'han llimat les diferències en matèria de regeneració, fonamentalment referent a l'eliminació d'aforaments.

L'esmentat acord es produeix hores després que el president dels populars andalusos i candidat a la presidència, Juanma Moreno, hagi pressionat Cs a tancar un acord com més aviat millor, criticant la "lentitud" per part de la formació taronja en la negociació.

Així mateix, el president de Vox, Santiago Abascal, havia anunciat també que intentaria des d'aquest mateix dijous mantenir reunions formals amb el PP, qüestió que els populars han descartat fins a assolir un acord amb Cs.