PP i Ciutadans obtindran en els comicis municipals de 2019 prou majoria per governar en ciutats on ara ho fan altres partits, com Madrid, Saragossa, Valladolid, Cadis, València o Alacant, segons una enquesta realitzada per GAD3 que publica avui el diari ABC.

Ambdós partits podrien recuperar junts els governs municipals de 14 capitals espanyoles i en algunes d'elles fins i tot governar per majoria absoluta, com és el cas de Madrid, Cadis, Zamora o Saragossa, on ara les alcaldies són d'esquerres, segons assenyala aquest sondeig. Afegeix que PP i Ciutadans tindrien majoria a 35 capitals de província en cas que establissin pactes postelectorals, mentre que l'acord entre PSOE i el partit taronja els donaria el govern en 20 ajuntaments.

Segons reflecteix aquesta enquesta, que va ser elaborada entre els dies 31 de maig i 7 de febrer passat a partir de 1.002 entrevistes, el PP aconseguiria noves majories a Oviedo, Osca, Saragossa, Palència Zamora, Valladolid, Madrid, Castelló de la Plana, Còrdova, Palma de Mallorca i Cadis. Per la seva part, Ciutadans seria el partit més votat a Alacant i València, en tant que el PSOE ho seria a Sevilla i Toledo.