La secretària general del Partit Popular, Cuca Gamarra, s'ha mostrat crítica amb el paquet de mesures anunciat aquest dimarts pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, entre les quals hi ha l'eliminació de l'IVA a productes bàsics, la congelació dels lloguers i un nou xec de 200 euros per la compra. Gamarra ha assegurat que és un pla que "arriba tard i que es queda curt davant la situació que viuen els espanyols" i ha acusat l'Executiu espanyol d'improvisar "a l'últim minut" per tal que "sembli que es fa alguna cosa". De fet, la secretària general del PP ha assegurat que aquest pla anticrisi es tracta d'una "copia" del que va posar sobre la taula Alberto Núñez Feijóo fa tres mesos. "Copia tard les mesures de Feijóo i això surt molt car als espanyols", ha afegit.  

De fet, la secretària general del Partit Popular ha recordat que el seu grup ja fa temps que demana aplicar rebaixes fiscals i que, en cas d'haver-se adaptat quan ho van proposar, hauria suposat "un estalvi de 300 milions d'euros al cistell de compra". "Aquests 300 milions d'euros del cistell de la compra ja s'han pagat i ja estan a les arques del govern d'Espanya", ha criticat Gamarra. En aquesta línia, Gamarra ha explicat que aquest 2022 es caracteritza per ser "l'any de la inflació" per als ciutadans, però no per a l'Executiu, ja que segons la secretària general del PP les arques públiques han aconseguit un "rècord de recaptació". 

El PP critica que no es rebaixi l'IVA a altres productes

Segons Gamarra, la proposta del govern espanyol no compta amb bones mesures "perquè no arribaran a compensar aquesta pujada del 15% del cistell de la compra". També ha assegurat que "no estan pensant en els espanyols que no podran accedir als 200 euros directes" en cobrar més dels 27.000 euros. La secretària general del partit ha criticat que aquesta rebaixa de l'IVA no arribi a productes com la carn, el peix, les conserves o l'aigua, uns productes que Gamarra ha advertit que també s'han encarit i que són "bàsics". De moment, el PP no ha anunciat el seu vot a aquest reial decret, ja que prefereix "conèixer la lletra petita".

Yolanda Díaz i Ione Belarra, satisfetes amb el pla anticrisi

D'altra banda, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i la líder de Podemos, Ione Belarra, han expressat la seva satisfacció per les mesures incloses en el pla anticrisi després d'una "difícil" negociació amb el PSOE. En un vídeo compartit a les xarxes socials, Belarra ha destacat les mesures sobre habitatge, transport, així com el xec d'ajuda de 200 euros per a famílies amb ingressos inferiors a 27.000 euros. La també ministra de Drets Socials s'ha mostrat "especialment satisfeta" del pacte amb el PSOE, encara que ha lamentat no haver pogut incloure la congelació de les quotes de les hipoteques de tipus variable.

Per la seva part, Díaz ha assegurat que "son moments difícils per a moltes persones del país i necessitem més que mai que la política sigui útil". "Aquest govern continuarà cuidant a la gent i treballant pel bé comú amb el nou decret", ha escrit en una piulada, on també ha celebrat les mesures aprovades.