El Partit Popular segueix la seva croada contra el govern de Pedro Sánchez. El portaveu dels populars al Congrés, Miguel Tellado, ha denunciat que el seu partit porta "48 hores esperant" que la Moncloa inclogui a la seva agenda la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que es va proposar aquest dilluns. Segons Tellado, això significa que "molt d'interès no hi ha" per part del govern espanyol. Sánchez va anunciar fa uns dies que concertaria una reunió amb Feijóo per parlar de la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la reforma del finançament autonòmic i la reforma de l'article 49 de la Constitució per eliminar el terme disminuït. Després d'un contacte entre gabinets, en el qual la Moncloa va oferir diverses dates, el PP va exigir un ordre de la reunió per escrit, amb la intenció d'incorporar diversos temes a aquest.

Crítiques a Sánchez

En una entrevista aquest dijous a Antena3, Tellado ha assegurat que la trobada entre Sánchez i Feijóo "és una cortina de fum per tapar" el debat sobre la llei d'amnistia, el primer debat sobre la qual es va celebrar dimarts passat en el Ple del Congrés. En aquest sentit, ha indicat que "després d'anunciar 5 dies abans" que Sánchez trucaria a Feijóo "finalment des del gabinet de Sánchez van cridar al gabinet de Feijóo per tapar, la notícia del dimarts". Segons ha dit, "es va acordar que l'important no era quan, sinó per a què, i que el Partit Popular volia conèixer quins temes vol abordar". 

Tellado ha subratllat que el PP vol afegir a l'agenda "els temes que veritablement preocupen als espanyols". A més, ha afegit que "la realitat és que no han tornat a trucar. Conclusió, molt d'interès no hi ha. Portem 48 hores esperant una resposta des del govern espanyol per saber de quins temes vol parlar Sánchez i la incorporació dels temes del PP", ha agregat. Les declaracions del portaveu popular arriben el mateix dia que el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, hagi confirmat que Carles Puigdemont i Pedro Sánchez es reuniran pròximament, quan aconsegueixen quadrar agendes. 

En dubte la fiabilitat del PSOE

El nou portaveu del PP al Congrés —molt pròxim a Feijóo— ha assegurat que el PSOE "és un partit que no és de fiar". En aquest sentit, ha advertit que "han d'entendre que no ens tornaran a enganyar, el Partit Popular té molt bona voluntat, és un partit d'Estat, però per descomptat no permetrem que ens prenguin el pèl ni a nosaltres ni als 8 milions d'espanyols que ens van donar el seu vot". 

Preguntat pels pactes amb Vox a diferents comunitats autònomes i ajuntaments, que tampoc van reconèixer abans de les eleccions del 23-J, ha defensat que el PP "no va contradir el seu programa electoral en cap dels territoris on finalment va formar governs de coalició amb Vox". Al seu judici, equiparar això amb l'actuació de Sánchez amb l'amnistia i els seus pactes amb els independentistes és "un exemple de la desesperació". Així, ha dit que la presidenta d'Extremadura, María Guardiola, va explicar "clarament per què era necessari aquest pacte de govern" amb Vox "després del resultat electoral" i "no va trair ni als seus votants ni el seu programa". "Qui ha traït al seu programa i els seus votants es diu Pedro Sánchez i això és injustificable", ha emfatitzat. A més, ha assenyalat que a la vista del que van veure aquest dimecres al Parlament Europeu, Pedro Sánchez "avergonyeix" al país perquè la seva actuació va ser "tremendament lamentable" i no va estar "a l'altura del representant dels espanyols".