El director adjunt de campanya de Junts per Catalunya, Jaume Clotet, ha publicat avui una fotografia a Twitter en què es mostra la relació entre la despesa del que s'ha gastat cada partit en la campanya electoral i el número de vots obtinguts. D'aquestes dues dades en fa la mitjana i n'extreu el cost de cada vot per partit.

De totes les dades, la que més crida l'atenció és la del Partit Popular, ja que, segons el gràfic, cada vot li hauria costat 9,8€, una xifra molt superior a la de la mitja d'altres partits. Els populars van obtenir 184.108 vots i es van gastar 1,8 milions d'euros amb la campanya, per obtenir finalment els resultats més baixos de la història de la formació a Catalunya, amb només 3 diputats.

Els altres partits es troben tots entre 1,2€ i 2,8€ per vot. La segona xifra més alta és la dels socialistes de Miquel Iceta, seguits per la CUP, amb 2,2€ per vot. PSC i els cupaires són les dues úniques formacions, a part del PP, que han superat els dos euros. Les altres quatre candidatures es troben per sota la barrera dels 2 euros, amb Ciutadans i ERC amb 1,8€, Junts per Catalunya amb 1,5, i finalment Catalunya en Comú-Podem, com al partit que menys s'ha gastat per vot, amb 1,2 euros.