El vicesecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, considera necessari "un major i millor seguiment del que es fa a les aules a Catalunya", així com un millor seguiment "del que diuen els professors" a l'escola. Encara que ha reconegut que això "no es fa d'un dia per l'altre", ha situat aquest tema com un dels que el PP treballarà a "mitjà termini".

Maroto ha explicat a Europa Press que hi ha mesures "en el curt i el mitjà termini" per actuar davant de l'avenç de l'independentisme a Catalunya. En el curt termini ha situat el control dels comptes de la Generalitat ―que correspon al Govern d'Espanya― i que permet evitar que "els fons estiguin dedicats a assumptes que no competeixen" com finançar "campanyes en la TV3" o "estructures d'Estat".

Dit això, el dirigent del PP ha assegurat que per al PP va ser una "desagradable sorpresa" que "la primera mesura" del Consell de Ministres de Pedro Sánchez fos "aixecar el control perquè amb els recursos econòmics de tots els espanyols es poguessin finançar una altra vegada les ambaixades catalanes a la resta del món i la propaganda independentista". "Això és el que va fer Sánchez i va ser el primer pagament als vots prestats", ha emfatitzat.

En ser preguntat per si el PP té propostes per a TV3, els Mossos o l'educació, Maroto ha avançat algunes iniciatives en les quals treballarà el PP de Pablo Casado.

"Per exemple en l'àmbit de l'educació, crec que és necessari que existeixi més i millor seguiment del que es fa a les aules a Catalunya i que es faci millor i més seguiment de què diuen els professors a Catalunya, com és el model educatiu. Això no es fa d'un dia per l'altre però és important que es tingui en compte", ha manifestat.

Per això, ha insistit que hi ha mesures tant en el "curt" com en el "mitjà termini", tant en el pla polític com en el judicial. "Crec que aquesta combinació és la que dona la solució", ha manifestat, després de recordar que la intervenció dels comptes catalans es va produir abans d'aplicar l'article 155 de la Constitució.