El PP no recolzarà que es retiri el nom del jove antifeixista Guillem Agulló d'un passeig dels Jardins del Real - Vivers de la ciutat de València, per estar "a favor de la convivència i no del frontisme", segons ha avançat el portaveu popular a l'ajuntament, Juan Carlos Caballero. Caballero s'ha pronunciat així sobre l'anunci que va fer aquest dijous el regidor de Parcs i Jardins, Juan Manuel Badenas (Vox), que volia retirar el nom del jove antifeixista assassinat per un neonazi el 1993 d'un passeig de Vivers perquè va ser "una imposició" d'una opció política que ja no és la majoritària.

Tanmateix, el portaveu del PP ha explicat posteriorment sobre la iniciativa dels seus socis de govern que es tracta d'una proposta "d'un grup municipal més" que se substanciarà en la Comissió de Cultura i cada partit emetrà el seu vot, però després d'estudiar-la el PP no l'acceptarà perquè està "a favor de la convivència".

L'eliminació del Premi Guillem Agulló

La proposta del partit liderat per Santiago Abascal s'ha fet dos dies després que a Les Corts Valencianes Vox i PP hagin eliminat el premi que portava el nom del jove i que des de 2016 guardonava persones o institucions destacades en la lluita contra la xenofòbia, el racisme i els delictes d'odi. L'oposició ha afirmat que la proposta de Vox de retirar el nom de Guillem Agulló al passeig de Jardins del Real - Vivers suposa fer "passos enrere" en la memòria democràtica, segons el parer de Compromís, i adoptar decisions que serien "incomprensibles" a qualsevol país d'Europa, segons l'opinió dels socialistes.

Agressió feixista a Castelló

El Parlament de Catalunya, per la seva part, ha impulsat una declaració en la qual condemna les "agressions feixistes" a Castelló de la Plana durant l'inici de les Festes de la Magdalena. La declaració, aprovada en la Junta de Portaveus amb el suport d'ERC, JxCat, la CUP i els comuns, se solidaritza amb el centre social antifeixista de Castelló "La Cosa Nostra" i condemna l'actuació de l'ajuntament, governat pel PP i Vox, i de la Policia Local, que "va acabar protegint al grup agressor i li va facilitar la fugida". El passat dissabte 2 de març, mentre se celebraven uns concerts organitzats per "La Cosa Nostra", un grup violent va atacar assistents amb ampolles i bats de beisbol i va deixar una dotzena de ferits, entre ells un jove de 32 anys que roman ingressat a l'UCI de l'Hospital General de Castelló.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!