Armats amb bats i barres de ferro. Així es va presentar un grup d'ultradreta, d'una trentena de persones, a una festa organitzada pel club social antifeixista la Cosa Nostra de Castelló de la Plana dissabte a la nit. Allà, els ultradretans van agredir un home de trenta-dos anys que està ingressat a l’UCI de l’Hospital General de Castelló. Tal com explica el diari Mediterráneo, l’objectiu dels atacants era la festa del local social antifeixista amb motiu de les festes de la Magdalena, al carrer de Sant Miquel de la localitat del País Valencià.

La policia espanyola investiga l'agressió grupal al casal i, segons detallaven aquest dilluns diversos mitjans locals, l'agressió es va produir cap a les 23:30 hores per un grup de joves "vinculats a l'extrema dreta", amb bats de beisbol i ampolles, a un casal on hi havia famílies i nens. Asseguren que l'incident té un rerefons ideològic, ja que l'objectiu dels assaltants era arribar a la seu de la colla La Cosa Nostra Antifa Social Club, i que la policia espanyola encara no ha efectuat cap detenció en el marc de la investigació.

La Cosa Nostra ha fet un comunicat on assegura que el regidor de Vox Antonio Ortolá és responsable de tots els incidents. Al text, afegeixen: “No podran res davant un poble unit, alegre i combatiu. Tenim molt clar que resistir és vèncer. Gràcies i molt amor a les que es juguen la seva llibertat, i fins i tot el cos per no cedir i confrontar a la reacció que va intentar amb totes les seues forces repressives i els seus pinxos aturar un Castelló crític, solidari i antifeixista, cosa que no aconseguiran mai.”

Front comú contra la ultradreta

Entitats i partits han volgut mostrar el seu suport a l'agredit i al casal popular i, Compromís, ha fet un missatge a X (antic Twitter) on ha denunciat que Vox assenyalés el casal i que posteriorment es produís l'agressió. Des de la formació política ho diuen clar: "Uns neonazis (no passa res per dir-ho). Des d'Alerta Solidària també han enviat el seu suport manifestant que "ens sabem lliures quan veiem que els molestem i que això els omple de ràbia".

Tot i haver realitzat les consultes pertinents, fins ara continua sense haver-hi informació oficial dels fets i són els mateixos testimonis els que comenten al diari Mediterráneo que podria haver-hi algun ferit més del que, de moment, no hi ha constància oficial. Les mateixes fonts indiquen tan bon punt van veure passar el grup armat, van trucar al 112, "era evident que no tramaven res de bo", relaten. Una de les persones que estava al lloc de l'agressió ha explicat a Catalunya Ràdio que ja de bon matí van tenir problemes quan la policia local els va posar impediments per muntar les barres de bar que s'havien de fer servir a la nit. L'home recorda que des que governa PP i Vox sempre es troben amb impediments i problemes amb la finalitat de limitar les seves activitats al carrer. 

"A la nit, estàvem de festa, en un ambient familiar, i va arribar un grup d'uns 30 feixistes amb pals i barres de ferro i ens van començar a agredir. Podria haver estat molt pitjor, però això no ho fa menys preocupant perquè hi ha una persona a la UCI", explica aquesta persona que denuncia, a més, que quan van marxar els feixistes va arribar la policia i va facilitar i permetre que els feixistes marxessin sense identificar-ne cap. "De fet, la policia va dificultar l'arribada dels serveis sanitaris", ha sentenciat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!