Les enquestes segueixen portant bones notícies a la seu del Partit Popular. Un sondeig de GAD3 per a l'ABC ha confirmat la deriva alcista que viuen els populars. Si les eleccions tinguessin lloc aquest setembre, la formació liderada per Alberto Núñez Feijóo passaria de 89 escons a un màxim de 151, és a dir, concentraria un 35,1% dels vots. De manera que la dreta espanyola s'alçaria com a vencedora, però en aquesta victòria el pes de l'extrema dreta de Vox seria cada cop menor. 

Mentre als populars les enquestes els auguren un futur de gran creixement, Vox ha arribat al seu topall i ara recula. La formació de Santiago Abascal ha deixat enrere els dies en què semblava que no pararien mai de créixer. Des de la patacada de la formació verda a les eleccions andaluses els sondejos apunten que obtindran menys representació i aquesta darrera enquesta no és una excepció. Vox passaria dels 52 escons actuals a un màxim de 40 i un mínim de 30. Es tracta d'una pèrdua significativa de força i, sobretot, un límit a la seva capacitat de créixer. Part dels votants de Vox han passat a estar més seduïts pel PP. 

enquesta abc

Font: ABC

Mals temps per a l'esquerra espanyola 

Per altra banda, l'esquerra espanyola seria la gran derrotada en unes noves eleccions. L'enquesta apunta que el PSOE passaria de 120 escons a un màxim de 108, i concentraria un 26,9% dels vots. Si bé és un mal resultat, es troba per sobre de la barrera dels 100 diputats, una fita que fa mesos no semblava a l'abast dels socialistes. El partit de Pedro Sánchez és el partit al govern espanyol que millor parat sortiria d'unes eleccions actualment, ja que els seus socis, Unidas Podemos, continuen la seva desfeta electoral als sondejos. La formació morada podria perdre fins a una vintena d'escons, passant de 35 a un màxim de 16 i un mínim de 14. Lluny queda l'efecte Yolanda Díaz que semblava donar ales a l'esquerra espanyola, però que després de tants mesos sembla que quedarà en poca cosa.

Pel que fa als partits catalans, unes noves eleccions no els suposarien grans canvis. Tant Esquerra Republicana de Catalunya com Junts per Catalunya mantindrien els seus resultats actuals, 13 diputats i 8, respectivament. Mentre que la CUP sumaria un escó més, i es quedaria amb un total de 3. 

Finalment, hi ha una formació que de nou desapareix del mapa parlamentari: Ciutadans. Un cop més, tot apunta que la formació taronja no aconseguiria cap diputat, una previsió que no ha canviat ni amb el procés de refundació que va iniciar el partit després de les eleccions a Andalusia.