La indignació del Partit Popular per l'actitud que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, van mostrar davant del monarca Felip VI durant la primera jornada del Mobile World Congress es traslladarà al Congrés dels Diputats.

La vicesecretària d'Estudis i Programes Andrea Levy ha anunciat una proposició no de llei per instar la cambra a "defensar la celebració del MWC i exigir la lleialtat institucional i la cooperació de totes les institucions perquè es pugui seguir celebrant aquest congrés de tecnologia", i també, "que se censurin les activitats de polítics que posin en risc esdeveniments i inversions tan importants per a la difusió internacional d'Espanya i que atrauen i promocionen econòmicament", ha anunciat Levy, sense esmentar el Rei.

Tanmateix, i de forma indirecta, les paraules fan referència a Colau i Torrent, entre altres autoritats catalanes, després d'una jornada convulsa de recepció a Felip VI en la capital catalana, primer, per la plantada de diverses institucions com el Parlament o l'Ajuntament, i en segon lloc, per la tensió durant el sopar inaugural —on Torrent no va aplaudir el discurs del monarca—. 

El mateix govern espanyol, representat per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital Álvaro Nadal, va acompanyar el monarca en tot moment, i fonts de la Moncloa van titllar de "mesquinesa" la situació dels representants catalans i d'alguns ciutadans que van organitzar cassolades i protestes per la visita del cap de l'Estat  —qui hi va assistir com a màxima autoritat institucional per donar el suport de tota Espanya a un esdeveniment que congrega diversos països del món—.

Per això, Levy ha acusat els dirigents catalans "d'oportunisme polític" que "resta oportunitats" a Barcelona i als ciutadans. "La celebració d'aquest congrés de futur i tecnologia difereix molt de la raó de ser dels independentistes, perquè implica obrir-se i ser una societat tolerant i de progrés. En canvi, el nacionalisme és una societat que es mira a ella mateixa i posa fronteres", ha lamentat. "No podem seguir tolerant aquesta actitud de polítics irresponsables", ha denunciat la popular, qui ha instat els grups del Congrés a donar-los suport.