El Partit Popular liderat per Alberto Núñez Feijóo ha denunciat amb vehemència el que considera una "humiliació" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, davant de Junts, amb l'objectiu d'aconseguir l'aprovació de la llei d'amnistia. Després que aquest dimecres al vespre s'hagi fet públic que Junts, ERC i el PSOE han arribat a un acord per la llei d'amnistia, els populars han emès un comunicat en el qual afirmen que aquesta acció suposa que Espanya "li demana perdó a l'independentisme per ordre de Pedro Sánchez", i ha anunciat la seva determinació de combatre aquest acord, tant a les institucions com als tribunals, segons han assenyalat fonts del partit.

El pronunciament del PP arriba després que el PSOE, Junts i ERC hagin anunciat un acord sobre la llei d'amnistia, després de dies de treball conjunt. Aquest dijous, la Comissió de Justícia del Congrés es reunirà per emetre un nou dictamen sobre la norma i enviar-la al Ple. A parer del PP, l'acord entre el PSOE, Junts i ERC demostra que "el PSOE accepta que durant un període de temps concret a Catalunya no hi havia lleis a complir i que ja no hi ha sentències a aplicar". Segons el partit, s'"ha normalitzat que el PSOE enviï escrits amb el seu logotip al costat dels partits que volen desmembrar". "L'acord dels socialistes amb Junts i ERC és l'evidència que Sánchez accepta que durant un període de temps concret a Catalunya no hi havia lleis a complir i que ja no hi ha sentències a aplicar", denuncien des de Gènova.

El PP també ha aprofitat l'oportunitat per assenyalar el que consideren dos tipus de "corrupció" dins del PSOE: l'econòmica i la política. En referència al cas Koldo, relacionat amb la presumpta trama de corrupció en la compra de mascaretes durant la pandèmia, el PP ha acusat alguns membres del PSOE d'enriquir-se il·lícitament. Pel que fa a la corrupció política, han afirmat que alguns segueixen mantenint el seu poder malgrat les acusacions en contra seva. "No es pot vendre la nostra dignitat per les necessitats parlamentàries de Pedro Sánchez, qui fa un mes negava taxativament més canvis en la seva llei d'amnistia", han afegit fonts del PP.

El Partit Popular ja havia anunciat prèviament la seva intenció de recórrer aquesta norma davant del Tribunal Constitucional un cop sigui aprovada. A més, han promès actuar tant al Congrés com als tribunals per combatre el que consideren un "acord inacceptable". "Combatrem aquest acord a les institucions i als tribunals", han assegurat les citades fonts del PP, reafirmant el seu compromís d'oposar-se a la llei d'amnistia i de fer tot el possible per revertir-ne l'aprovació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!