El Partit Popular de Catalunya (PPC) i Ciutadans (Cs) han presentat avui un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la reforma del reglament del Parlament que asseguren que "amb ella els independentistes proven de fer trampa, canviar les regles del joc i emmordassar l'oposició".

Les diputades del PPCatalà Andrea Levy i de Cs Lorena Roldán han presentat aquest recurs conjunt que ambdós partits van anunciar quan la Cambra autonòmica va aprovar la setmana passada aquesta reforma expressa per garantir l'aprovació de les lleis de "desconnexió".

"Volen emmordassar l'oposició i no ho aconseguiran", ha dit als periodistes després de presentar el recurs Andrea Levy, qui també ha advertit que s'interposaran "tots els recursos democràtics" que siguin necessaris per evitar que els independentistes "imposin la seva llei".

La diputada del PPC i vicesecretària d'Estudis i Programes del PP ha assenyalat a més en les seves declaracions que li fa "pena" que el Partit Socialista no s'hagi afegit a aquest recurs, i li ha demanat "generositat política" en moments "excepcionals" com l'actual.

Roldán, per la seva part, ha advertit els independentistes que no poden "silenciar" l'oposició i els ha acusat de pretendre canviar les regles del joc en un "partit que estan perdent". Segons ha subratllat, s'estan encenent ja "moltes alertes roges" i els sobiranistes estan "cada vegada més sols"