Fumata blanca a Múrcia. Aquest divendres PP i Ciutadans han donat el vistiplau al document d'investidura proposat per Vox, l'acceptació del qual suposarà el suport automàtic de la formació de Santiago Abascal a la investidura del candidat popular a la presidència de Múrcia, Fernando López Miras.

Així ho han fet saber el candidat del PP a la presidència de la Comunitat i president del Grup Parlamentari Popular, Fernando López Miras, i la portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans, Isabel Franco, després de reunir-se aquest divendres al matí a l'Assemblea Regional per analitzar el document proposat per Vox.

En acabar la trobada, López Miras ha assenyalat que aquest document, una vegada analitzat, és "assumible plenament" per la seva part després de comprovar que és "perfectament compatible i complementari" amb l'acord assolit entre PP i Cs.

Franco, per la seva part, ha assenyalat que s'han dedicat a estudiar en detall el document i creu que "no és incompatible" amb el pacte de govern subscrit entre Cs i el PP per als propers quatre anys. Finalment creu que s'ha imposat "la responsabilitat i la generositat" per arribar a un "punt de trobada que faci viable que les polítiques liberals de Cs arribin al govern regional.

En aquest document Vox va rebaixar les exigències i va eliminar, per exemple, tota referència a la revisió de la llei LGTBI de la Regió de Múrcia, malgrat que era una exigència que havia mantingut fins ara als esborranys i els documents sotmesos a la negociació.

En canvi, aquest document sí que manté un altre dels punts més polèmics, com és la necessitat que els pares tinguin la llibertat de triar l'educació dels seus fills i que "no s'adoctrinin els nens més enllà de les assignatures curriculars". Els pares seran els que decideixin si els seus fills reben aquests continguts. El document també manté el compromís de desenvolupar "programes de prevenció de qualsevol tipus de violència intrafamiliar".