La vicesecretària d'Organització del PP i presidenta dels populars navarresos, Ana Beltrán, ha demanat aquest diumenge a Pedro Sánchez el cessament José Luis Ábalos perquè "ha traït al seu país i els principis de la democràcia".

Minuts abans d'assistir a un acte amb càrrecs electes municipals, Beltrán ha dit en declaracions als periodistes que, en reunir-se amb la vicepresidenta de Veneçuela a Barajas, el ministre de Transport i secretari d'Organització del PSOE ha actuat amb "deslleialtat al nostre país i a tots aquells veneçolans que estan patint opressió i falta de mitjans per subsistir".

"Ja és moment que el senyor Sánchez demani el cessament del senyor Ábalos" perquè "s'ha reunit amb la vicepresidenta del govern de la dictadura de Nicolás Maduro" quan aquesta "tenia prohibit l'accés a l'espai aeri de la comunitat europea".

Per a Beltrán, Ábalos "ha actuat amb premeditació reunint-se amb ella i ha donat suport a aquesta dictadura a petició, suposem, de Podemos, que està de visir a l'ombra en aquest gobierno".

"El senyor Sánchez no pot dilatar més aquesta dimissió que li exigim des del Partit Popular", ha dit, i criticat a més al president per no haver-se reunit ahir a Madrid amb el líder opositor veneçolà Juan Guaidó ja que, "podent triar reunir-se amb el president encarregat, ha elegit el contrari, ha preferit en lloc de la llibertat unir-se a la dictadura, en lloc de Guaidó ha preferit a Maduro".