El PP ha transmès a Ciudadanos i a Vox que en les votacions de demà per formar la Mesa del Congrés els cediria prou vots per assegurar que ambdues formacions tinguin cada una un lloc a l'esmentat òrgan.

Fonts de la direcció nacional del Partit Popular han indicat que aquesta és la seva oferta a falta d'un dia perquè els 350 diputats electes elegeixin els nou que integraran l'òrgan més important del Congrés.

Dos representants per al PP, un per a Vox i un altre per a Cs és l'oferta que els populars han comunicat a les altres dues formacions del bloc de la dreta per intentar que sumin quatre seients de la Mesa. Els altres cinc quedarien per al bloc de l'esquerra. Amb aquesta proposta, el PP deixa a Vox la decisió, ja que fins ara la formació de Santiago Abascal ha rebutjat un repartiment com l'esmentat.

Fonts de la direcció del partit d'extrema dreta han al·legat que no poden acceptar que una força política com la de Inés Arrimadas, que ha perdut en les eleccions 47 escons, tingui el mateix nivell de representació que una força, Vox, que ha guanyat 28.

El portaveu de l'esmentada formació en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va indicar la setmana passada que a Vox li corresponen dos seients de la Mesa per ser el tercer partit en nombre d'escons. "No hi ha res a negociar" si aquest no és el model, va emfatitzar.

Les fonts de la direcció del PP han assenyalat aquest dilluns que si Vox no entra en la seva proposta de distribució, l'alternativa és que els 89 diputats populars votin els seus propis candidats. Això garanteix al PP dos representants de la Mesa, però deixa en l'aire l'entrada de Cs.