El PP català presumeix de l'aplicació de l'article 155 que li ha permés de governar Catalunya al seu gust, durant els darrers sis mesos, a desgrat d'haver obtingut tan sols 4 escons a les eleccions autonòmiques. El portaveu dels populars catalans al Parlament, Alejandro Fernández, en declaracions a Europa Press, ha assegurat que el 155 "ha tingut efectes balsàmics" i argumenta que hi ha "una distància sideral entre el que ha estat l'aplicació del 155 i el que expliquen els independentistes que ha estat".

Interpretació en termes de "millora"

Fernández ha tret pit de que en 24 Consells de Ministres s'han pres 186 acords realtius a Catalunya en nom de la Generalitat. Ha afirmat que aquestes decisions han servit per a "millorar" àmbits com la sanitat, l'educació, l'ocupació o la justícia. Considera que les crítiques a l'aplicació del 155 procedeixen "dels catastrofismes i de les demagògies" que vénen des de l'independentisme.

Contra la "insurrecció postmoderna"

Fernández ha afirmat que el 155 ha estat molt útil, perquè a l'octubre de 2017, "el Govern estava absolutament paralitzat excepte en els preparatius i la propaganda de la insurrecció postmoderna" i ha defensat els "efectes positius" de la intervenció del govern català i de la supressió de l'autogovern.

El 155 per formar el govern que el PP vol

Alejandro Fernández ha reconegut, implícitament, que el 155 està destinat a condicionar l'orientació del govern català, més enllà del resultat de les eleccions del 21-D. Fernández ha assegurat que "Es necessita un nou Govern i que el 155 finalitzi la seva vigència, i llavors els independentistes ja no podran gastar els diners en quimeres inútils; potser per això no volen governar".