El Partit Popular de Madrid hauria subvencionat part de les despeses relatives a la campanya de les generals del 2008 -en les quals va ser cap de llista el president del govern espanyol, Mariano Rajoy- com la publicitat exterior, banderoles, tríptics i fins i tot un teleapuntador, amb subvencions públiques concedides per la Comunitat de Madrid a la Fundació Fundescam, segons apunta la Guàrdia Civil en un informe que obra en el sumari de la trama Púnica.

L'esmentat document a què ha tingut accés Europa Press, conclou que la formació madrilenya va fer servir "facturació falsejada" per a cursos de l'àmbit audiovisual i disseny gràfic que mai no van existir "emmascarant els conceptes realment facturats" per costejar les despeses electorals. L'anàlisi efectuada per agents de la Unitat Central Operativa (UCO) del pendrive requisat a l'exgerent del PP madrileny Beltrán Gutiérrez en el registre del seu domicili detecta que les quantitats que apareixen als seus documents coincideixen exactament amb les recollides per les factures abans esmentades encara que amb conceptes diferents.

Així, per exemple en l'apartat referit a "publicitat exterior" dels papers de Beltrán apareix el concepte "cartells" associat a l'empresa Emfasis per un import de 2.389 euros, i que s'ubica a la columna F, amb referència a Fundescam. Es tracta de la mateixa quantitat i la mateixa empresa que apareix a la factura falsa però sota el concepte "Edició de programes de cursos i seminaris".

A la mateixa columna F es recullen despeses per imports de 50.529 euros i 46.189 amb els conceptes d'"esquineros" (voluntaris del partit que reparteixen propaganda electoral en campanya) i "teleapuntador", segons l'informe que precisa que en alguns casos fins i tot es fracturava el pagament de la despesa electoral en diferents factures sobre butlletins informatius però la suma del qual donava un resultat idèntic a la xifra que manejava l'exgerent popular a les seves anotacions.

La Guàrdia Civil matisa que la subvenció en qüestió va ser concedida pel llavors vicepresident del Govern de la Comunitat de Madrid Ignacio González per un import de 200.620 euros. L'expedient de subvenció recull un document firmat per Beltrán Gutiérrez Moliner i l'exconseller de Transports de la Comunitat de Madrid Ignacio Echevarría -ambdós investigats en la causa- mitjançant qui certificaven la realització d'activitats, cursos i reunions que no s'arribarien a realitzar.