"Si truquen al timbre, obrirem", aquesta és la postura del Partit Popular respecte la possibilitat que la regidora madrilenya de Ciutadans (C's), Begoña Villacís, i la líder del partit Inés Arrimadas, abandonin la formació si Edmundo Bal guanya les eleccions primàries. Arrimadas encara no ha aclarit si es presentarà a les primàries, però Villacís ja ha anunciat que renunciarà a tornar-se a presentar com a alcaldable per la ciutat de Madrid si el nou cap de la formació és l'actual portaveu de C's, Edmundo Bal. I és que la participació de Bal en les primàries per substituir Arrimadas al capdavant del partit taronja ha provocat que des del PP hagin obert la porta a Villacís i Arrimadas amb l'objectiu de pescar votants de C's. D'aquesta manera, Feijóo vol rematar C's per augmentar les seves possibilitats de desbancar Pedro Sánchez de la Moncloa. 

El PP vol engolir C's com més aviat millor. I la seva motivació per fer-ho és purament electoral. Des de Gènova creuen que "Cs és una de les cartes que té el 'sanchisme' per sobreviure a moltes comunitats autònomes, pel seu petit percentatge de vots, que no es traduirà en cap diputat, però que ens treu a nosaltres i dificulta les restes".

Tot plegat forma part de l'ofensiva de Feijóo per enfonsar definitivament C's. El primer atac directe de Feijóo a C's ha estat per la llei del "Només sí és sí". Concretament, el líder del PP va assegurar que "tots els partits que van votar sí la llei són els responsables del nyap legal que estan patint les dones a Espanya". I això inclou també C's, que va donar suport a la llei amb Bal al capdavant de les negociacions. 

Els partidaris de Bal volen que C's pugui pactar amb el PSOE

Els partidaris d'Edmundo Bal volen refundar la formació liberal. I per fer-ho vol convertir el partit, que sota el timó d'Albert Rivera i Arrimadas s'ha escurat a la dreta, en un partit de centre. Una posició que li permeti pactar amb la dreta i també amb el PSOE. Així ho ha expressat el portaveu de C's al Parlament Europeu, Adrián Vázquez. "Volem mirar cap als dos costats", ha declarat el dirigent taronja després de tenir com a principals aliats el PP i Vox.

Arrimadas no ha aclarit si es presentarà les primàries

Ara, una de les grans incògnites és saber si Arrimadas es presentarà o no a les primàries del partit per elegir la nova direcció. En aquests moments, a Arrimadas li està costant molt trobar suport dins del partit perquè fins i tot alguns dels seus seguidors més fidels li estan girant l'esquena. Una pèrdua de suports que es va accentuar quan la presidenta taronja va confiar en Bal per intentar salvar els mobles a la comunitat de Madrid després que Isabel Díaz Ayuso trenqués el govern de coalició a la comunitat. Però la derrota va ser molt dolorosa. Amb Bal al capdavant, Cs va passar de 26 diputats regionals a perdre tota la seva representació.