El portaveu nacional de Ciutadans, Edmundo Bal, ha estat elegit a les primàries de la formació taronja com a candidat a les eleccions del 4 de maig a la Comunitat de Madrid, amb el vot del 89,43% dels afiliats del partit.

Així ho han indicat a Efe fonts del partit, davant d'unes de primàries a les quals va renunciar a presentar-se la setmana passada l'exvicepresident regional, Ignacio Aguado.

Bal ha guanyat aquestes primàries amb una àmplia majoria ja que els següents candidats més votats han estat Mercedes Nuño (2,59 %) i Carlos Álvarez de Toledo (2,43 %).

A través de la xarxa social Twitter, el candidat de Ciutadans a les eleccions madrilenyes ha mostrat el seu agraïment als afiliats per "tanta confiança".

Edmundo bal primària eleccions Madrid Ciutadans

"Aquest projecte el fem junts, i junts demostrarem a les urnes el 4-M que Madrid no renuncia al centre ni a la moderació. Teniu la meva paraula: farem política amb el cap i el cor sempre; mai amb les entranyes, mai", ha assegurat.

El suport d'Arrimadas

La líder de la formació, Inés Arrimadas, ha recalcat el "suport massiu" de la militància a Bal que demostra la "il·lusió" que genera la seva candidatura i ha asseverat que treballaran perquè "el centre i la sensatesa segueixin format part del Govern regional".

Arrimadas Edmundo Bal primària eleccions Madrid Ciutadans

Per la seva part, la vicealcaldessa de l'Ajuntament de Madrid, Begoña Villacís (Cs), ha felicitat Bal per la seva victòria i ha assegurat que les qualitats de l'"honradesa i la determinació" han estat el que han valorat els afiliats del partit.

"La teva història personal demostra que el camí de l'honradesa i la determinació no és el més fàcil, però han estat just les qualitats que han sabut valorar els nostres afiliats", ha afegit.

 

Foto principal: El candidat de Ciutadans a les eleccions de Madrid / EFE