El PP de Bizkaia va comunicar ahir que expulsarà a un càrrec del partit suposadament implicat en un robatori d'oli i productes gurmet, sanció que s'ha conegut després que aquest fos detingut divendres passat per oferir diners a menors per fotos sexuals, han informat Efe fonts policials.

Es tracta del vicesecretari d'Agenda Digital del PP biscaí i coordinador del partit a la comarca biscaïna de les Encartaciones, Carlos Abajo. Segons fonts del partit, la seva expulsió es va comunicar a la militància dijous passat 19, després de conèixer la seva implicació en el robatori d'oli i productes gurmet emmagatzemats en una llotja en la qual havia treballat temps enrere.

Tanmateix, divendres, un dia després de comunicar internament l'expulsió, aquesta persona va ser detinguda per la Guàrdia Civil acusat de demanar a menors imatges sexuals a canvi de diners, en el marc d'una operació denominada "Kaio 75".

Imatges a canvi de diners

El Ministeri d'Interior va informar divendres passat de l'esmentada operació mitjançant un comunicat, en el qual s'indicava que la Guàrdia Civil havia detingut tres persones, entre elles un home de 42 anys que tenia per objectiu la captació de menors per a l'obtenció d'imatges i vídeos de caràcter pornogràfic a canvi de diners o droga.

Segons el Ministeri, el detingut havia conegut als menors a Torrevieja (Alacant) l'agost de 2017, temps en què va començar donant-los diners a canvi que li netegessin el cotxe i així guanyar-se la seva confiança. L'operació es va iniciar arran d'una denúncia interposada per la mare d'un jove de 15 anys, en qui relatava que un adult li havia sol·licitat diverses fotografies sexuals a canvi de diners mitjançant l'aplicació WhatsApp.

En el transcurs de l'operació, la Guàrdia Civil també va descobrir altres delictes presumptament comesos pel detingut com el tràfic de drogues, ajudat per una dona. A més del càrrec citat, han estat detingudes unes altres dues persones i investigades cinc més per aquests fets. L'expulsió del PP d'aquesta persona es formalitzarà en el transcurs de la reunió que mantindrà dimarts vinent l'adreça territorial de la formació.